StoryEditor
četveronožni parovi

Na Filipinima održano vjenčanje kućnih ljubimaca, svećenik ih poškropio i blagoslovio

Piše HINA  /  02.10.2022., 18:38h

Pomeranci Michi i Mochi bili su među 15 četveronožnih parova koji su se u subotu vjenčali na svečanosti vjenčanja kućnih ljubimaca na Filipinima, održanoj uz posebni blagoslov ljubimaca u povodu obilježavanja Svjetskog dana životinja.

Vlasnici Ianne De Guia i Bryan Largo, koji su se pridružili stotinama drugih vlasnika kućnih ljubimaca na blagoslovu životinja, rekli su da su Michi i Mochi - odjeveni u haljinu i smoking za tu priliku - učvrstili svoju zajednicu nakon što su nedavno dobili štence.

Pseći parovi odjurili su u park pored trgovačkog centra gdje su stotine životinja, uključujući mačke, zečeve i zamorce, također primile blagoslove svećenika koji ih je poškropio svetom vodicom.

Bila je to prvi obred od početka pandemije kojim se obilježava Svjetski dan zaštite životinja. Taj se dan slavi širom svijeta kako bi se priznala prava i dobrobit životinja - koji pada 4. listopada, ujedno i na blagdan sv. Franje Asiškog, zaštitnika životinja.

"Razlog zbog kojega su nam blagoslovi kućnih ljubimaca važni njihova je zaštita i Božje vodstvo za posebno dobro zdravlje i dug život  i nadamo se da se neće razboljeti", rekla je Paula Pacis, čijih je pet shih tzua ovom prilikom također primilo blagoslov.

Dnevnik.ba

28. studeni 2022 12:26