StoryEditor
HBŽ

Na Buškom jezeru ulovljeni somovi dužine preko dva metra

Piše Fena  /  24.04.2023., 12:21h

Članovi Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero u nedjelju su na Buškom jezeru uhvatili nekoliko somova čija dužina prelazi dva metra.

„Ono što je pokazalo Buško jezero ne bi se posramile ni najveće svjetske ribolovne destinacije. Potpuno neočekivano, redom su padali rekordi Buškog jezera (par somova preko 200 cm), s najvećim od 225 cm, nakon više od sat vremena borbe”, izvijestili su iz spomenute udruge.

Napominju kako su sve ulovljene ribe dokumentirane i vraćene natrag u jezero, a zbog zaštite lokacije i ribljeg fonda, video kompilacija bit će objavljena naknadno kada bude izvjesno da su somovi napustili navedenu lokaciju, jer ubrzo bi trebao započeti mrijest na Buškom jezeru.

„Jučerašnji rekordi na Buškom jezeru prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023. pod nazivom 'Lov na predstira' kojeg 21. svibnja organizira ova Ekološka udruga sportskih ribolovaca. Sudionici će se tada moći natjecati u varaličarenju umjetnim mamcima na smuđa, soma i jezersku pastrvu“, priopćeno je iz Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:54