StoryEditor
HARUN ŠETKA

Mostarci posuđuju, ali ne vraćaju knjige iz malih besplatnih biblioteka

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  22.09.2021., 09:34h
Male besplatne biblioteke nedavno su postavljene ispred Centra za kulturu, Narodnog pozorišta, Hrvatskog narodnog kazališta, udruge SPES i parku u Titovoj ulici. Ipak, problem je što građani Mostara knjige posuđuju, ali ne vraćaju.

Nakon što su nedavno volonteri PRONI Omladinskog kluba u Mostaru postavili ulične biblioteke, Harun Šetka, voditelj akcije, izjavio je za Dnevnik.ba da "većina građana uzme knjigu, ali je na vrati". 

Ulične biblioteke u Mostaru nedavno su postavljene na pet lokacija i cilj je  da populariziraju čitanje i dostupnost knjiga svima i to tako da, kada uzmete jednu, ostavite drugu ili vratite posuđenu knjigu. 

image

Harun Šetka

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

"Nažalost, koliko sam do sada primijetio, većina građana uzme knjigu, ali je ne vrate. Ipak, nije ni važno, uskoro ćemo organizirati nove akcije prikupljanja knjiga za ulične knjižnice", rekao je Šetka za Dnevnik.ba.

image

Mala besplatna biblioteka ispred udruge SPES

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

Građani mogu, dodao je Šetka, doprinijeti uličnim bibliotekama tako da stare knjige koje im stoje u garažama ili podruma, a takvih ima, podijele. 

"Sve vrste knjiga su dobrodošle, čak je super to što smo tijekom prve akcije prikupljanja knjiga imali materijala i za djecu i za odrasle", rekao je. 

image

Mala besplatna biblioteka ispred HNK Mostar

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

Podsjetimo, male besplatne biblioteke postavljene su ispred Centra za kulturu, Narodnog pozorišta, Hrvatskog narodnog kazališta, udruge SPES i parku u Titovoj ulici. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 21:25