StoryEditor
šaljiva demonstracija

Mladić iz BiH pokazao kako se trenutačno živi u Njemačkoj i podigao buru na društvenim mrežama

Piše desk  /  03.04.2022., 08:10h
Opća polemika koja se povela u komentarima na šaljivi video mladića iznenadila je i njega, te je zbog konstatacija pratitelja u nekoliko navrata morao objašnjavati da je riječ o šali.

Rast cijena i strah od nestašice osnovnih životnih namirnica, kao posljedica sukoba u Ukrajini i uvođenja sankcija Rusiji, u prethodnih nekoliko tjedana glavna su tema svih svjetskih medija. Svaka država se s neizvjesnošću opskrbe i nestabilnostima na tržištu bori kako zna i umije, a kako veliki broj naših građana stanuje u inozemstvu, intrigantno je kako oni tamo sada žive.

Na ta pitanje odgovorio je mladić iz BiH koji je u svom TikTok videu pokazao drugu stranu života u zemlji s neprikosnovenim standardom i, ako je suditi prema komentarima, podigao pravu buru, piše blic.rs.

Na početku pokazuje kako se štedi na grijanju, pa zavrće radijatore u stanu na minimum, zatim pokazuje kako i se na toalet papiru može značajno uštedjeti. Namirnicu čija cijena je u proteklom periodu bila najveća briga naših ljudi, ulje, naravno, koristi "sustavom kap po kap".

@arminfetic075 #njemacka #balkanci #tiktoker #tiktok #balkantiktok #viral #fyp #foryou #😂 #bosanac #deutschland ♬ Laughing - Gianluca Marino

Opća polemika koja se povela u komentarima na šaljivi video mladića iznenadila je i njega, te je zbog konstatacija pratitelja u nekoliko navrata morao objašnjavati da je riječ o šali.

"Lijepo naši dragi bogataši u Europi", "Ako, ako, da i vi malo osjetite krizu. Uskoro očekujem na Horgošu najezdu gastarbajtera u domovinu", pisali su jedni.

"Ne znam što bi tu trebalo biti smiješno", napisao je jedan korisnik TikToka i odmah dobio odgovor drugog komentatora: "Meni je smiješno jer vole mlatiti s tim njihovim standardom gdje god stignu. Eto im ga sad, nek vide malo kako je imati prioritete!"

U diskusiju su se uključili i oni koji tvrde da je situacija prikazana u snimci daleko od realne, navodeći da je "glupost i laž", dok drugi sugeriraju da je istinita pa se slične prakse primjenjuju čak i u Austriji.

Usprkos tome što navedeni mladić nije jedini koji je snimio šaljivi video s istom tematikom, već deseci sličnih kruže društvenim mrežama, mnogi su nastavili s napadima na njega.

S druge strane, većina ljudi shvatila je poentu. Ali, kako se kaže, ipak u svakoj šali ima pola istine.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:10