StoryEditor
karibi

Misteriozno plavo biće na dnu mora zbunilo znanstvenike

Piše desk  /  21.09.2022., 18:12h

Neidentificirana dubokomorska stvorenja nazvana "plava sluz" nedavno su zbunile znanstvenike koji su uočili ove misteriozne mrlje na morskom dnu na Karibima.

Tijekom live streama ekspedicije, članovi tima raspravljali su o tome što bi mogle biti čudne stvari, ali nitko od istraživača nije mogao doći do konačnog odgovora.

znanstvenici koji su kontrolirali vozilo na daljinsko upravljanje (ROV) u blizini morskog dna oko St. Croixa vidjeli su 30. kolovoza više plavih, sluzavih stvorenja.

Misteriozne "mrlje" otkrivene su kako nepomično stoje na morskom dnu negdje oko 611 metara ispod površine.

Istraživači su upravljali ROV-om s istraživačkog broda Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA) Okeanos Explorer, koji je proveo posljednja četiri mjeseca istražujući dijelove sjevernog Atlantika kao dio serije istraživanja NOAA-e "Voyage to the Ridge 2022".

Kao i kod svakog drugog ronjenja tijekom ovih ekspedicija, snimku je uživo prenosila NOAA kako bi morski entuzijasti iz cijelog svijeta uživali.

Tijekom prijenosa uživo, istraživači su uočili i zumirali jedno od neobičnih plavih stvorenja i počeli raspravljati o tome što bi to moglo biti.

Neki promatrači primijetili su da je to vjerojatno ili meki koralj ili spužva, a potencijalno čak i plaštaš - želatinozni morski beskralježnjaci koji se ponekad nazivaju morskim mlaznicama.

Tim je predložio brojne potencijalne nadimke, uključujući "neravnu plavu stvar", "plavi biomat" i "plavi šlajm".

Članovi ekspedicije mogli su se složiti samo oko onoga što misteriozno stvorenje nije: "Mogu vam reći samo da to nije kamen, ali to je sve što znam", našalio se jedan istraživač.

Tim će sada započeti s dugotrajnim procesom pokušaja identificiranja zagonetnog plavog bića. U prijenosu uživo, istraživači su rekli da će poslati slike i video snimke stručnjacima za koralje i spužve kako bi vidjeli mogu li identificirati plava bića.

Dnevnik.ba

22. siječanj 2023 22:16