StoryEditor
Miss Universe

Miss Ukrajine o odnosu s ruskom misicom: "Više puta me pitala da se slikamo zajedno"

Piše desk  /  16.01.2023., 09:03h

Prošao je još jedan izbor za Miss Universe, a prestižnu titulu osvojila je Amerikanka R‘Bonney Gabriel. Prvom pratiljom okrunjena je Amanda Dudamel iz Venezuele, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike. Hrvatska predstavnica Arijana Podgajski nije ušla u prvih 16.

Osim pobjednice, pažnju su na ovogodišnjem izboru privukle i predstavnice Ukrajine i Rusije. Nakon završetka izbora, Ukrajinka Viktorija Apanasenko progovorila je o svom odnosu s Miss Rusije Annom Linnikovom. Napori Ukrajine da se ruska predstavnica isključi s izbora ljepote bili su neuspješni, rekla je Viktorija za ukrajinski TV kanal TSN News.

"Puno smo radili na tome, ali je dobila američku vizu i to je odlučilo o njezinom sudjelovanju na natjecanju. Ako su joj Amerikanci dali vizu, organizacijski odbor ne može je isključiti s natjecanja", objasnila je Ukrajinka, prenosi Index.

Ruskinja je Ukrajinku više puta pitala za zajedničku fotografiju

Istaknula je i trud Ruskinje da se fotografira pored nje na izboru. "Nju je njezin organizacijski odbor zadužio da napravi selfie sa mnom", rekla je Viktorija.

"Ovo nije prvi put da je to pokušala učiniti. Imam samo jedno pitanje za nju i do sada nisam dobila odgovor: Podržava li politiku svog predsjednika koji je započeo rat u Ukrajini ili ne. Nekoliko puta je ponudila da napravimo 'prijateljsku fotografiju'", kaže Viktorija.

Fanovi izbora ljuti jer Viktorija nije ušla u top 16

Na iznenađenje mnogih koji prate izbor za Miss Universe, Viktorija Apanasenko nije prošla u top 16. Organizatori izbora su ranije istaknuli da traže misicu koja ima "snažna zalaganja", a gledatelji smatraju da je Viktorijin nastup u tom pogledu definitivno zaslužio prolazak u 16 najboljih.

Tijekom dijela u kojemu misice nose nacionalne kostime, dio natjecateljica govorio je o politici. Viktorija je spomenula rat Ukrajine i Rusije koji još uvijek traje. Također, prošetala je kostimu inspiriranom arkanđelom Mihaelom, ratnikom svjetla koji pobjeđuje zlo.

Nosila je bijelu haljinu sa zlatnim steznikom, a na krilima je nosila boje Ukrajine. Rekla je da je njezin kostim inspiriran ratom u Ukrajini. Taj video s natjecanja postao je viralan na internetu i mnogi obožavatelji priželjkivali su njezinu pobjedu. 

Twitter prepun kritikama na račun izbora

Međutim, njezin nastup nije bio dovoljan za prolazak u polufinale natjecanja, što je bio šok za mnoge gledatelje koji su odmah uputili kritike izboru.

"Ako doista Miss Universe traži kraljicu transformacije sa snažnim zalaganjem, gdje je onda Miss Ukrajine u polufinalu", rekao je korisnik Twittera. "Miss Ukrajine trebala je pobijediti", nadovezali su se mnogi. "Miss Ukrajine sa svojim krilima i mačem zaslužila je neku vrstu počasnog priznanja", zaključila je jedna tviterašica.

S druge strane, mnogi su komentirali kako Rusija uopće nije trebala sudjelovati na Miss Universe. Ruse su izbacili s brojnih svjetskih natjecanja zbog invazije na Ukrajinu, no Anna Linnikova svejedno je smjela predstavljati svoju zemlju na izboru ljepote. 

Prilikom predstavljanja nacionalnog kostima, Anna je nosila mini haljinu ukrašenu biserima i poludragim kamenjem te preko toga crvenu baršunastu haljinu s velikim rukavima. Na glavi je nosila krunu. Rekla je da je njezina tema za nacionalnu nošnju Rusko Carstvo.

Mnogi su osudili njezinu poruku svijetu na ovako važnom izboru ljepote kao i same organizatore koji su odobrili njezino sudjelovanje. "Rusija sudjeluje? Kako je to moguće?", "Simbolizira li crvena boja krv Ukrajinaca koju su ubili Rusi?", "Je li ovo šala?! Kakva odvratna institucija. Trebali biste se sramiti".

"Crvena boja vrlo je prikladna za Rusiju. Odgovara krvi nevinih koje su ubijali generaciju za generacijom. Budući da ste dopustili da se zemlja koja je počinila genocid natječe, time ste i sebe uprljali. Odvratno", "Nevjerojatno da je ovo dopušteno. I još nosi krunu Ruskog carstva", "Žao mi je cure jer se ona samo natječe, ali stvarno Miss Universe niste trebali dopustiti Rusiji da ikoga pošalje na natjecanje", neki su od mnogo komentara.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:22