StoryEditor
australija

Lavovi pobjegli iz nastambi sydneyskog ZOO-a, proglašena uzbuna prvog stupnja. Srećom, lavica i mladunče su ostali...

Piše desk  /  01.12.2022., 12:48h

Pet lavova, četiri mladunca i odrasli mužjak, izgrizli su ogradu nastambe te se zatim provukli ispod nje, nakon čega su se šetali zoološkim vrtom u Sydneyju.

Pobjegli su početkom studenog, a zbog toga je u zoološkom vrtu proglašena uzbuna prvog stupnja. Zaposlenici i posjetitelji zoološkog su se sakrili i čekali da se lavovi vrate u nastambu.

Zoološki vrt Taronga objavio je snimku koja pokazuje bijeg lavova – mladunčadi Luzuko, Zuri, Khari, Malike i njihova oca Atoa – koji su, stoji u izjavi spomenutog zoološkog, bili mirni i sami su se pokušali vratiti u nastambu. Pritom su ih dozivali čuvari životinja, ali i lavica Maya, koja je ostala u nastambi s mladom lavicom Ayannom.

“Mladunci i otac Ato nekoliko su puta pokušali ući u nastambu i muški mladunac Luzuko to je prvi uspješno učinio. Zatim su isto učinili žena Zuri i mužjak Khari”, piše u izjavi, izvijestio je Guardian.

“Na poticaj čuvara Ato se vratio u nastambu i brlog, gdje se ujedinio sa svojim čoporom”, dodaje se u izjavi.

Zoološki je također objavio da je Malika morala biti privremeno uspavana kako bi je mogli prebaciti natrag u nastambu.

U tijeku je istraga incidenta. Zoološki je objavio da “neovisni specijalist forenzičkog inženjeringa” vodi detaljnu istragu razloga zbog kojeg je dio ograde mogao biti uništen, piše N1.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:34