StoryEditor
13. siječnja

Mate Bulić najavio veliki domoljubni spektakl u zagrebačkoj Areni

Piše desk  /  10.01.2024., 14:40h

U subotu, 13. siječnja će domoljubna pjesma oriti zagrebačkom Arenom. Prvi veliki koncert domoljubne glazbe u organizaciji Laudato TV-a, koji je organizator i duhovno-glazbenih spektakala "Progledaj srcem", izazvao je očekivano veliki interes.

"Mnogi nam kažu kako smo se mi jedini usudili organizirati ovakav koncert. S obzirom na naše iskustvo velikih organizacija, nismo shvaćali zašto ovakvog projekta nije bilo i ranije. Ovako pred veliko finale, postaje jasnije kako zapravo postavljamo pravi festival, proslavu domoljubne glazbe", izjavila je izvršna producentica Ksenija Abramović.

Pjevač Mate Bulić javio se na Instagramu i mnoge iznenadio svojim izgledom. "Još je samo par dana preostalo je do velikog domoljubnog koncerta ‘Domu mom‘! Pozivamo vas da svi zajedno ponesemo dobru volju, puno emocija, snagu i da uživamo! Vidimo se u subotu u Areni. Karte su ostale još samo za parter", napisao je u objavi. 

"Legenda", "Jedva čekamo" i "Svaka čast Mate, super izgledaš", neki su od komentara vjernih pratitelja. Pozornicom će proći 150 glazbenika. Najpoznatije pjesme ispjevane domovini izvodit će se na impresivnoj 20-metarskoj pozornici kojom dominira vrh formiran u znak pobjede, slovo "V".  Među glazbenicima je i orkestar od 36 članova kojim ravna Ante Gelo. Poznatih 25 imena hrvatske scene pratit će i vrhunski prateći vokali: Daria Hodnik, Nataša Mirković, Ivana Čabraja, Dragan Brnas i Vladimir Pavelić. 

Od izvođača nastupit će: Mate Bulić, Dražen Zečić, Miroslav Škoro, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši, Meri Cetinić, Tiho Orlić, Klapa sv. Juraj HRM, Đani Stipaničev, klapa Cambi, Dražen Žanko, Zaprešić Boys, Adalbert Turner Juci, Ana Žagar i Ličke drvosječe, klapa Cesarice, Vokalisti trogirske katedrale, Pava, Josip Palameta, Iva Ajduković, Goran Orešković, Dino Petrić i ansambl ‘Jedinstvo‘. 

"Okupljamo zaista velik broj izvođača, u istom terminu i na istoj pozornici. Uspjeli smo napraviti selekciju najljepših i najznačajnijih pjesama domaće domoljubne glazbe i izazvati interes velikog broja publike. I vrlo mi je drago što nam se javljaju i drugi zainteresirani izvođači i publika neprestano predlaže dodatne pjesme koje ove godine zbog vremenskog ograničenja nismo mogli uvrstiti. Tko zna, možda već iduće godine, kada koncert ‘Domu mom‘ preraste u tradiciju", zaključila je producentica ovog događaja.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:09