StoryEditor
Instagram

Marijanu Mikulić naljutili komentari: Nemojte mi s "da sam ja ti", jer, maco, nisi

Piše DESK  /  08.09.2021., 07:21h
Glumica Marijana Mikulić na Instagramu često otvoreno progovara o tome s kakvim se poteškoćama susreće u odgoju najmlađeg sina Jakova, za kojeg je ranije otkrila da ima poteškoće u razvoju.

Ovaj put je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako trogodišnjeg sina gura u kolicima, a uz fotku se obratila ljudima koji su je ispod prethodne fotke s obitelji ispitivali kako to da se dječak još uvijek vozi u kolicima.

"Nakon objave neki dan stižu poruke: kako to da se Jaki još hoće voziti u kolicima, pa ZAR se još vozi, ZAŠTO se još vozi. U šetnji je nedavno naišla pored nas starija gospođa koja je za ruku držala curicu dosta manju od Jakova i kaže 'uh, vidi kako je ovaj dječak velik,  a još se vozi u kolicima'.  Tako svi mi komentiramo i zaključujemo po vlastitom iskustvu. A nemamo pojma kako komentar utječe na onog koga komentiramo/kome ga upućujemo", počela je Marijana.

"Mi smo proljetos prerasli triciklić i proslijedili ga, guralicu za bebe još davno, ljetos kišobran kolica.. Aaali jako brzo smo se pokajali za kolica. Jer s Jakijem su šetnje postale.. nazovimo to-avanture! Odlazak na plac bez kolica završava u suzama - što njegovim što mojim - ta borba s rukama punim vrećica još tegliti i njega dok vrišti, svi gledaju. Nemoguće je bez lizalica, bombona i sličnih utenzilija najjednostavnije rute prijeći ako ne idemo u smjeru koji on zamisli-bacanje, plač, vriska, grize, grebe-jer ne zna reći što želi. A objasnit mu ne možemo", piše ona.

"Tako da smo po hitnom postupku usred odmora uzeli nova kolica, jer je to ipak bolje rješenje od stalnog trpanja slatkišima. Jednostavnije dođemo od točke A do točke B, idemo do mjesta gdje se on može istrčati pa ga tamo pustimo, u korpu trpam namirnice, nemam teglenja ni njega ni stvari. I, eto, zato mi s tri godine još trebamo kolica, i trebat ćemo još neko vrijeme. Da pojednostavimo život i njemu i nama", objasnila je.

"Ne moramo uvijek sve zapitkivati, komentirati, dijeliti savjete, jer ne znamo kakve su borbe s druge strane i zašto se osoba ponaša kako se ponaša, zašto radi to što radi. Možemo nekad reći nešto lijepo, a ako nam se ne da, možemo i šutjeti. Možemo svoju pamet i savjete nekad zadržati za sebe. Sve super, sve pozitivno, al nemojte mi s 'da sam ja ti', jer, maco, nisi", zaključila je glumica.

Njena je objava u samo sat vremena dobila preko tisuću lajkova, a u komentarima je dobila puno poruka podrške.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:20