StoryEditor
kviz potjera

Lovro je sam igrao protiv Kreše i pobijedio ga

Piše desk  /  18.05.2022., 20:59h

U večerašnjem izdanju kviza Potjera natjecali su se Toni, Melita, Karlo i Lovro protiv lovca Krešimira Sučevića Međerala. Krešo je na ploči uspio izbaciti prvih troje natjecatelja, no ne i Lovru.

Lovro je odabrao višu ponudu za 108.000 kuna i naposljetku pobijedio lovca. Imao je 15 koraka prednosti, što lovac u dvije minute nije uspio stići. Krešo je već na ploči imao netočnih odgovora, prenosi Index.

"Koje je drvo, od ponuđenih, najbolje za ogrjev?" glasilo je pitanje, na što su ponuđeni odgovori bili bukva, jablan i topola. Lovro je točno odgovorio bukva, dok je Krešo mislio da je riječ o topoli.

Iduće pitanje koje Krešo nije znao glasilo je: "Koji je reformator autor Zasade kršćanske religije, jednog od najutjecajnijih protestantskih djela?". Odgovorio je Luther, a točan odgovor je Jean Calvin, što je Lovro znao.

"Koja je društvena mreža temeljena na videima u Kini poznata kao Douyin?", glasilo je iduće pitanje. Krešo je odgovorio YouTube, a Lovro TikTok i tako ga ponovno vratio korak unazad.

Krešo također nije znao pitanje: "S kojim brojem ćemo pomnožiti broj 3 da dobijemo 111, i broj 6 da dobijemo 222?". Odgovorio je 34, a Lovro 37.6, no oba odgovora su bila netočna. Točno je 37.

"Po kojem je četveroslovnom nazivu u grčkoj mitologiji poznata krv koja teče kroz tijelo bogova?" glasilo je pitanje. Obojica su netočno odgovorili, a točan odgovor glasio je ihor.

Nakon pobjede Lovro je poručio: "Nisam mogao zamisliti bolji način za moj konačni nastup u Potjeri. Krešo, čestitam, najjači si od svih lovaca."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:57