StoryEditor
Fernanda Pavišić Rojas

Ljepotica hrvatskog podrijetla ostala bez titule misice Bolivije, presudila joj snimka u kojoj navodno rasistički vrijeđa druge natjecateljice

Piše desk  /  05.12.2022., 14:33h

Bolivijka hrvatskog podrijetla Fernanda Pavišić Rojas pobijedila je na izboru Miss Universe Bolivije 2022., no titula joj je oduzeta zbog skandaloznog ponašanja.

U javnost je procurio video u kojem se ruga drugim natjecateljicama i zbog koje je optužena za rasizam i diskirminaciju.

Fernanda se o svemu oglasila na svojem profilu na Instagramu.

"Odluka o oduzimanju krune Miss Bolivije apsolutno je nepravedna, jer nikada nisam davala komentare, rasističke ili diskriminirajuće izjave prema bilo kome. Čini mi se nečuveno da u argumentima koje iznose oko moje smjene iz Gloria Promotionsa ponavljaju dokazano lažne optužbe, iste one kojima su obilovale društvene mreže uz uvrede i negodovanja na račun mene i moje obitelji. Također smatram da se radi vrlo negativan presedan za izbor za Miss Universe, jer se titula oduzima osobi za djela koja nije počinila. Titula ljepote je prolazna, a život je više od krune. Ovi loši trenuci ostavljaju dobre lekcije koje će mi pomoći da rastem kao osoba i postignem sve ciljeve koje imam. Željela bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim ljudima i organizacijama koji su mi iskazali podršku u ovom vrlo teškom trenutku", napisala je.

Umjesto Pavišić, titulu Miss Bolivije ponijela je Maria Camila Sanabria Pereyra, piše showbuzz.

Inače, Fernanda je rođena i odrasla u Boliviji, a njezini predjed Hugo i prabaka Drina bili su s otoka Brača. Njezin šukundjed Nikola emigrirao je iz Hrvatske u Boliviju oko 1900. godine, a djed Roberto Pavišić koji je rođen u Boliviji bio je istaknuti član Hrvatske zajednice Cochabamba.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:42