StoryEditor
ne poznaje situaciju

Korisnik Reddita pitao može li se u Hrvatskoj pristojno živjeti s 22.000 kuna mjesečno, odgovori su urnebesni

Piše desk  /  30.06.2022., 13:09h

Jedan korisnik Reddita pod imenom MonteTheNightcrawler postavio je pitanje "Mogu li živjeti ugodno za 22.000 kuna", pritom misleći u Hrvatskoj, i izazvao je hrpu komentara na toj platformi.

"Pozdrav, divni ljudi Hrvatske. Prije svega, volim vašu zemlju i svake godine idem tamo na ljetovanje. Drugo, ponuđeno mi je novo radno mjesto u Zagrebu za plaću od oko 22.000 kuna. To bi naravno značilo da se moram preseliti (sve pokriva tvrtka). Napravio sam istraživanje na internetu, ali sam pronašao mnogo različitih odgovora na ovo pitanje s različitim brojkama", započeo je ovaj tip objavu na Redditu.

"Volio bih pitati sve stanovnike koji su poput mene (25 godina, bez djece ili obitelji, selim se samo zbog posla i započinjem novo poglavlje), ako je mjesečna plaća 22.000 kuna, je li to iznos s kojim mogu ugodno živjeti, a da mi ostane novca za uštedu, odnosno zabavne aktivnosti?" upitao je korisnik Reddita, koji je kasnije u komentarima otkrio da dolazi iz Mađarske. 

Očekivano, ispod ove objave skupila se hrpa komentara Hrvata.

"Ti nas provociraš? Plaća našeg premijera je tolika", "Ovo je barem triput više od prosječne plaće, doktori su manje plaćeni", "Jesu to tri nule pi*da ti materina?", "Želiš li usvojiti 20-godišnje dijete?", "Teško brate, teško. Možda preživljavati, ali živjeti nikako", "Ne znam, mi ovdje svi radimo za 8000 eura", neki su od komentara.

Jedan korisnik Reddita napisao je: "22.000 kuna mjesečno? Ili si bog među ljudima ili vrag (političar)", na što je Mađar odgovorio: "Definitivno nisam političar! Imamo previše korumpiranih ovdje u Mađarskoj da bih bio povezan s nečim takvim." Rekao je da mu je ponuđen posao upravitelja za logistiku u jednoj firmi.

Čovjek koji je postavio pitanje ispričao se korisnicima Reddita, rekavši da nije bio svjestan kolike su zapravo plaće u Hrvatskoj te da na internetu nije pronašao adekvatne informacije o toj temi. 

"Hvala puno svima na odgovorima. Podjednako korisno, bezbrižno i smiješno. Natjerali ste me da se smijem i dali ste mi sjajan uvid. Jedva čekam živjeti u vašoj lijepoj zemlji", zaključio je muškarac, prenosi Index Magazin.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:05