StoryEditor
hvalite me usta moja

Kontroverzna srbijanska pjevačica: Imam IQ viši od 150, prabaka mi je austrijska grofica, pjevala sam u operi

Piše desk  /  20.10.2022., 08:47h

Otkad je 1995. kročila na estradu, Jelena Karleuša privlačila je ogromnu pažnju, kako svojom uvijek atraktivnom pojavom i pjesmama, tako i izjavama, kojima se uvijek izdvajala. Posebno je "plodna" bila na Twitteru, dok je još imala profil na toj društvenoj mreži, a portal N1 izdvojio je "najgenijalnije" izjave i izvale.

Davne 2012. godine otkrila je o sebi neke pojedinosti koje su za mnoge njene pratitelje bile šokantne.

Pjevačica je napisala odakle potječe njena strast prema jahanju te je, onako uzgred, spomenula i svoje plemenito podrijetlo.

„Jahanjem se bavim od sedme godine, kada mi je tata kupio ponija. Poslije toga moja obitelj je godinama imala malu ergelu konja, tako da sam odlična u konjičkim sportovima. Jahanje me opušta i koristim svaki slobodan trenutak da vrijeme provedem na hipodromu. Inače, tu strast sam naslijedila od prabake, austrijske grofice Marije von Dajc (kasnije je prezime pretraženo u raznim varijantama pisanja - Deitz, Deiz, Daiz, ali takva grofica u Grazu nije pronađena), koja je imala jednu od najfascinantnijih štala u Grazu. Eto, sada sam vam otkrila da imam i neki postotak plave krvi, iako to nikada nisam potencirala“, napisala je tada Jelena koja se pohvalila i visokim kvocijentom inteligencije.

„S 11 godina izmjerili su da mi je koeficijent inteligencije preko 150“, glasila je njena izjava.

Tada su tviteraši saznali i da je pjevačica kao djevojčica pjevala u operi „Boris Godunov“ u Narodnom kazalištu, ali i da je bila najmlađa osoba u Srbiji koja je dobila dijagnozu migrene.

Pohvalila se i da je po statistici u tom trenutku bila osoba s najviše naslovnih strana te otkrila da je četvrto koljeno Beograđana, ali nije se libila ni navesti da su je, prema jednom istraživanju iz 2005. godine, Srbi mrzili više od Slobodana Miloševića, Hašima Tačija i Madeleine Albright.

Ove njene tvitove, kao ni bilo koje druge, više nemamo prilike čitati jer joj je nalog na kojem je imala više od 500.000 pratitelja prvo suspendiran, a zatim ugašen u siječnju 2019. godine, u jeku afere tokom koje je Ognjen Vranješ tvrdio da je bio s njom u vezi te medijima dostavljao navodno njene intimne fotografije i snimke.

Tada nije bilo jasno zašto je Twitter kaznio Karleušu, koja je tada bila žrtva cyber nasilja, s obzirom na to da su na pojedinim profilima izlazile skaredne objave o njoj. Međutim, kako se potom pisalo, kako je i ona tada upućivala prijetnje Vranješu upravo preko Twittera, moguće je da je to presudilo.

Godinu dana kasnije pjevačica je najavila da će se vratiti na svoju nekada omiljenu društvenu mrežu.

„Twitter u Srbiji bez mene ne postoji. To je tako tužno… i istinito. Svi su tamo nekako nebitni. Neki nebitni likovi bez ikakvog utjecaja… Twitter je ozbiljno oružje u rukama onog tko svojim stavovima može talasati žabokrečinu. S objavom moje prve nove pjesme povratak na Twitter je neminovan. Do tada, budite na sigurnom i ostanite kod kuće“, napisala je Jelena u ožujku 2020. godine, ali obećanje još nije ispunila.

U međuvremenu, znatno je uvećala publiku, ali i zaradu preko Instagrama, a ponekad nešto i napiše na storiju. Ali, to nije to, pa je tviteraši i danas sa sjetom spominju – bez obzira na to slažu li se s njom.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:51