StoryEditor
pravopisni "skandal"

Kako Haaland guši turizam poznate švedske turističke regije?

Piše desk  /  03.11.2022., 09:40h

"Kada pišete u Hallandu, tražeći prekrasnu regiju u kojoj živimo u Švedskoj, posvuda dobijete Haaland. "Otkako je Haaland stigao u Manchester City i postigao sve te golove, bili smo preplavljeni njegovom prisutnošću u našim hashtagovima i u tražilicama."

Jedan je nogometaš koji je zabio 22 gola u 15 utakmica Premiershipa ove sezone, drugi je švedska regija poznata po svojim plažama.

Potpuno različiti, ali Internet ih pak miješa. Jednostavna pravopisna greška znači da će svatko tko traži Halland - na švedskoj obali - vjerojatno pronaći bezbrojne fotografije nogometaša Erlinga Brauta Haalanda. I čelniku švedske turističke zajednice za tu regiju dosta je toga. Direktor Visit Hallanda, Jimmy Sandberg, napisao je otvoreno pismo tražeći od Engleza, novinara i nogometnih navijača širom svijeta da provjere pravopis prije nego što pritisnu gumb SEND, prenosi Federalna.ba.

"Mi smo Halland. On je Haaland. Popularnost nogometnog fenomena potpuno guši našu online prisutnost", napisao je. "Na naš očaj, sada vidimo da svi naši napori u promicanju Hallanda brzo nestaju. "Ako se ništa ne poduzme, bojimo se da je naša draga regija u opasnosti da postane zaboravljena Atlantida, mjesto poznato samo u pričama i drevnim spisima."

image

Rezultati na Instagramu

SCREENSHOT -
image

Rezultati na Googleu

SCREENSHOT -

Sandberg je za BBC News rekao: "Kada pišete u Hallandu, tražeći prekrasnu regiju u kojoj živimo u Švedskoj, posvuda dobijete Haaland. "Otkako je Haaland stigao u Manchester City i postigao sve te golove, bili smo preplavljeni njegovom prisutnošću u našim hashtagovima i u tražilicama."

U slučaju da vam je još sve konfuzno, sastavili smo popis na koji se možete osloniti ako vam je potrebna pomoć da razlikujete to dvoje:

Haaland (dvostruko "a", jednostruko "l") - nogometaš kojeg se obično vidi kako postiže golove za Manchester City

Halland (dvostruko "l", jednostruko "a") - regija u Švedskoj južno od Göteborga

Ali to dvoje moglo bi sada biti još više izmiješano, budući da je Sandberg pozvao Haalanda u posjet u pokušaju da riješi problem jednom zauvijek. "Voljeli bismo da dođe ovamo", rekao je. “Puno Norvežana dolazi ovdje svake godine, tako da bi se osjećao kao kod kuće.

"Vidimo se sljedeće ljeto u Hallandu, Haaland?"

Dnevnik.ba

23. studeni 2022 11:25