StoryEditor
vlasnik hrvat

Kafić u Brazilu za svaki gol Vatrenih protiv Argentine ‘okreće turu‘, a postane li Hrvatska prvak svijeta svim gostima daje vaučer od 17 KM

Piše desk  /  12.12.2022., 07:01h

Nakon prolaska u polufinale, pred nogometnom reprezentacijom Hrvatske je još jedan težak zadatak - svladati Argentinu. Ljubitelji nogometa s nestrpljenjem očekuju ovaj okršaj, a jedan kafić u Brazilu pokazao je za koga navija na poseban način.

Naime, Hrvatska je u petak svladala Brazil, peterostrukog osvajača titule prvaka svijeta, i tako osigurala mjesto u polufinalu.

Iako su Brazilci sa suzama u očima napustili Katar, a njihovi navijači se razočarali jer omiljeni tim neće gledati u nastavku, zanimljiva vijest je da u jednom brazilskom kafiću vlada potpuno drugačije stanje.

Naime, kafić Croacia Sports Bar koji se nalazi u gradu Sao Jose, drži Hrvat Tomislav Badovinac, a obećao je da će za svaki gol koji Vatreni zabiju Argentini, "okrenuti turu" i goste svog ugostiteljskog objekta počastiti pivom.

"Za svaki gol Hrvatske protiv Argentine počastit ću svoje goste rundom piva, na moj račun. A postane li prvak svijeta, podijelit ću vaučer od 50 reala (17 KM) svim prisutnima", rekao je Tomislav, prenosi brazilski G1.

Istaknuo je i kako postoje i neka "pravila" za osvajanje nagrade. Primjerice, na vaučer imaju pravo samo gosti koji u kafić dođu prije signala za početak utakmice, dok tura besplatnog piva vrijedi tijekom 90 minuta utakmice, ne uključujući produžetke ili penale.

U lokalu Tomislava, udaljenom 86 kilometara od Sao Paula, svakodnevno se prate utakmice SP-a, a u petak su tamo bili i navijači Brazila, ali i Hrvatske. Ipak, samo jedni su objekat napustili sretni.

"Bilo je puno ljudi koji su nosili majicu Croatia, ali i navijača u dresovima Brazila. Atmosfera je bila jako dobra", rekao je Tomislav pa nastavio:

"Prije posljednje utakmice kladio sam se s nekim ljudima u pobjedu Hrvatske i oni su me ismijavali kada je Brazil postigao gol, počeli su tražiti od mene da se predam. Rekao sam im da će naša reprezentacija izjednačiti i da će golman Hrvatske na penalima sve obraniti. Na kraju utakmice, ja nisam bio gubitnik", rekao je kroz smijeh.

Tomislav se nada da će se sličan scenarij ponoviti i ovoga utorka, kada Hrvatska zaigra protiv Argentine.

"Bit će to teška utakmica, vjerovatno neriješena, ali nadajmo se da će Livaković opet pokazati svoje sposobnosti", dodao je.

Rođen u Iloku, Tomislav već pet godina živi u Sao Joseu, dok je stanovnik Brazila već gotovo 30 godina. Kafić je otvorio 2017. a godinu dana poslije, vidio je kako njegova voljena domovina dolazi do finala Svjetskog prvenstva. Njegovoj sreći nije bilo kraja, a tako je i danas, kada se povijest ponavlja.

Podsjetimo, Gaučosi i Vatreni sastaju u utorak od 20 sati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:04