StoryEditor
poularni glumac

Johnny Depp ispunio želju umirućem dječaku, još jednom postao Jack Sparrow

Piše hina  /  16.12.2022., 10:13h

Američki glumac Johnny Depp ponovno je preuzeo ulogu legendarnog gusarskog kapetana Jacka Sparrowa kako bi ispunio želju smrtno bolesnog 11-godišnjeg britanskog dječaka.

Korl, obožavatelj Pirata s Kariba, prošao je dvije neuspješne transplantacije srca, ali je odlučio da se ne želi suočiti s mukom treće, prenio je BBC. On i njegova obitelj iz Derbyshirea ne znaju koliko mu još ostaje života.

Jedna od Korijevih posljednjih želja bila je razgovarati sa svojim idolom kapetanom Jackom, a glumac je odgovorio u velikom stilu. Kori, iz grada Ripleya, nedavno je otvorio kanal na YouTubeu Kraken the Box koji već ima više od 160.000 pratitelja.

Među njima je i Depp koji je obukao svoju slavnu gusarsku odjeću kako bi snimio posebnu poruku koja kaže: “Želim ti svu sreću. Tvoj sam obožavatelj broj jedan, kapetane Kori. Svaka čast i ljubav, prijatelju.” Depp je rekao da će potaknuti svoje prijatelje da prate Korijev kanal. Među pratiteljima je i holivudska zvijezda Dwayne “The Rock” Johnson.

Korijeva majka Pixi rekla je da je poruka, koju je organizirala dobrotvorna organizacija Make A Wish, bila “nevjerojatna” i da je podigla raspoloženje njezina sina u razornom trenutku za obitelj. Rekla je da su kirurzi Koriju, koji je rođen sa sindromom hipoplastičnog lijevog srca, dali novo srce 2018., ali je organ odbačen.

Bio je podvrgnut drugoj transplantaciji u siječnju prošle godine, ali nakon traumatičnog i bolnog zahvata, njegovo tijelo ponovno nije prihvatilo srce. Sada, nakon razgovora s roditeljima i liječničkim timom, odlučio je da neće više pokušavati. “Uvijek je govorio da, ako mu ikad bude potrebna još jedna transplantacija, to je nešto kroz što više nikada ne bi prošao, pa sam, čim su mi rekli tu vijest, znala da će ovo ići samo u jednom smjeru”, rekla je njegova mama.

“Sada više nema lijeka. Prva transplantacija nije bila laka, ali je prošla dosta dobro. Druga mu je bila izuzetno traumatična. Bilo je izuzetno bolno i dugotrajno i morao je ponovno naučiti hodati i govoriti. Rekao je da bi radije umro nego da mora proći kroz tako nešto ikad, ikada više.” “To nije bila samo njegova odluka, već je bio uključen i i liječnički tim, i nije donesena olako, ali on je imao veliku ulogu u ovoj odluci i razumije što će se dogoditi.”

Korijeva odluka znači da je sada na palijativnoj njezi i njegova obitelj ne zna koliko će dugo živjeti. Sada se pripremaju za ono što očekuju da će biti Korijev posljednji Božić.

Pixi je rekla: “Svaki obrok koji mu napravimo, ne znamo hoće li mu biti posljednji. Svaki put kad ga ušuškamo u krevet, to bi mogao biti posljednji put. To je poražavajuće. Jecala sam, molila sam se, ljutila sam se misleći – koja je svrha da Kori prolazi kroz sve ovo samo da bi umro. Jako je pozitivan i maksimalno koristimo vrijeme koje nam je preostalo.”

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 13:33