StoryEditor
eurosong

Izraelska predstavnica nakon nastupa skočila na 2. mjesto po kladionicama: Baby Lasagna još uvijek prvi, ali razmak je smanjen

Piše desk  /  10.05.2024., 14:55h

Stanje na kladionicama koje predviđaju pobjedu na Eurosongu, promijenilo se nakon što su se sve zemlje predstavile i sada se na drugom mjestu nalazi predstavnica Izraela.

Naime, Eden Golan koja predstavlja Izrael prije samog početka drugog polufinala imala je dva posto šansi za pobjedu na Eurosongu i nalazila se na osmom mjestu kladionica, a nakon prolaska u finale njene šanse su porasle za 23 posto i sada se nalazi na drugom mjestu.

Na prvom mjestu se još uvijek nalazi hrvatski predstavnik Baby Lasagna, koji je prema eurovizijskim kladionicama imao čak 44 posto šansi, ali se razmak u međuvremenu smanjio i sada Baby Lasagna ima 38 posto šansi za pobjedu.

Podsjećamo, prije ove situacije na drugom mjestu se nalazio predstavnik Švicarske Nemo s pjesmom "The Code", čije su šanse za pobjedom iznosile 20 posto, ali on se trenutno nalazi na trećem mjestu s 11 posto šansi za pobjedom.

U top 10 nalaze se još i predstavnici: Francuske, Ukrajine, Irske, Italije, Nizozemske, Grčke i Finske.

Inače, prije nekoliko mjeseci brojni europski glazbenici tražili su da se Izraelu zabrani natjecanje na Eurosongu zbog sukoba u Gazi, ali organizatori Eurosonga (EBU) izjavili su da bi bilo kakva zabrana njihovog nastupa bila politička odluka.

Zbog toga su jučer uoči drugog polufinala, održani i propalestinski prosvjedi u Malmeu, gdje se okupilo više od 5.000 ljudi koji su bojkotirali nastup Izraela i održavanje Eurosonga.

Dnevnik.ba

18. srpanj 2024 06:05