StoryEditor
dobra škola

Igor pregovarao o rabljenom automobilu, štošta mu je bilo sumnjivo, a onda je od vlasnika zatražio broj šasije...

Piše desk  /  27.09.2022., 13:41h

Nema svatko za novi automobil, uostalom cijene lete “u nebo”, pa su “polovnjaci” uvijek kod prosječnog Hrvata – prvi izbor. A tamo, u oglasima i na sajmovima, svega i svašta. Nerijetko i podvaljuju “krntije” za dobre, a evo jednog takvog primjera…

Naime, Igor, YouTuber iz autovloga PetrolHeads, objavio je video u kojem je podijelio svoje iskustvo kupnje rabljenog Mini Coopera S. Iako je cijena automobila bila odlična, poznati vloger ubrzo je otkrio da vozilo skriva mnoge “tajne”.

Zatražio je broj šasije automobila prije sastanka i odmah je nastalo “zamuckivanje” pa je dobio svakojake izgovore. Svakako to je bio prvi znak da nešto nije u redu, ali odlučio se ipak susresti s kupcem.

Dakle, prodavač je rekao da je automobil u Srbiju iz Njemačke uvezla autokuća, a on ga je kupio tek prošle godine.

“Automobil je na prvi pogled izgledao dobro. Sjedala su bila dobro očuvana, a na vratima nije bilo ogrebotina ni neravnina. Sudeći prema unutrašnjosti, kilometraža auta činila se realnom”, kaže Igor.

No, uvidio je da nešto ipak ne štima. Prednji branik i blatobran nisu se savršeno podudarali, što je uzrokovalo i trenje prilikom zatvaranja vrata. Također se činilo da su stražnji branik i prtljažnik različitih boja.

Na kraju ga je Igor doveo pred “gotov čin”, bio je zainteresiran i tražio je broj šasije pa je prodavač pristao na kraju.

Kad ga je unio na platformu za provjeru automobila (carVertical), odmah je vidio da je Mini Cooper imao ozbiljna oštećenja u prošlosti.

Šteta koju je pretrpio iznosila je oko 15.000 eura, na fotografijama se jasno vidjelo da je prednji dio bio teško oštećen.

Dakako, prodavač nije imao pojma o tome, no nije bio pretjerano iznenađen.

“Vjerojatno zato što zna da će ga ionako prodati. Nadam se da ćemo upozoriti druge kupce rabljenih automobila da budu svjesniji ovih stvari i utjecati na prodavače da budu što iskreniji”, kaže Igor, prenosi dnevno.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 22:37