StoryEditor
resetna

Hrvatski gaming studio Today’s Games potpisao ugovor s američkim izdavačem

Piše hina  /  18.06.2024., 13:12h

Today‘s Games, hrvatski gaming studio koji je okupio 11 veterana svjetske gaming industrije, potpisao je ugovor s američkim izdavačem Freedom Games o zajedničkoj suradnji na razvoju i promociji igre tog studija Resetna na svjetskom tržištu.

Igra Resetna već je najavljena na nedavnom Reboot Develop-u u Dubrovniku, a pripada svjetski popularnom žanru metroidvania, zasnovanom na dubokoj priči, izazovnoj igrivosti i uvjerljivim likovima. Planirani datum izlaska igre na svjetsko tržište je siječanj 2025., a suradnja s Freedom Gamesom bit će ključna za to, navode iz Today’s Gamesa.

Percepcija Hrvatske kao izvora “gaming inovacija”

“Today’s Games smo osnovali kako bismo iz Hrvatske donosili igre svjetske razine. Sigurni smo da će uza takvog snažog partnera, igra ostvariti svoj potencijal na američkom, europskom te drugim svjetskim tržištima. Suradnjom sa svjetski poznatim izdavačima slijedimo uspješan primjer i drugih studija u Hrvatskoj te se trudimo pomicati percepciju Hrvatske kao izvora gaming inovacija i kvalitetnih igara na karti svijeta” rekao je Darijan Kosić, izvršni direktor tvrtke Today’s Games.

Today’s Games je osnovan početkom 2023. sa sjedištem u Zagrebu te okuplja 11 veterana industrije koji stoje iza kultnih naslova kao što su SCUM, Serious Sam, League of Legends, Red Solstice i Talos Principle.

Dnevnik.ba

19. srpanj 2024 23:14