StoryEditor
ZANIMLJIVO

Hrvatice otkrile na čemu zavide suprotnom spolu: "Mogu sami hodati..."

Piše Desk  /  13.10.2021., 12:33h
Javili su se i neki muškarci s odgovorom na postavljeno pitanje, a kao glavni razlog svoje zavisti prema ženama navode prilaženje i udvaranje - tvrde kako je nježnijem spolu to jednostavnije.

Korisnik hrvatskog Reddita postavio je jedno pitanje ženama i tako pokrenuo raspravu o ravnopravnosti spolova.

"Na čemu zavidite suprotnom spolu", glasilo je pitanje, a nije dugo trebalo da se počnu javljati žene i iznesu svoje stavove, prenosi Večernji.hr.

Najčešći komentar bio je vezan za menstruaciju te bolove i mučninu koji dolaze s istom. Osim toga, požalile su se na troškove za higijenske uloške i tampone.

S njima su se, u ovoj stvari, složili i muškarci. "Ako ima jedna stvar zbog koje ne bih htio biti žena, onda je to ovo. Ja ne znam kako ne poludite što nemate kontrolu nad tim", napisao je jedan.

Jedna djevojka istaknula je i na lakoću građenja mišića kod muškaraca.

"Generalno vam zavidim na snazi", rekla je, a druge su se nadovezale da je najveća razlika na koju su ljubomorne uređivanje i šminkanje.

Čupanje obrva, brijanje ili depiliranje, šminkanje, čišćenje lica... Sve su to stvari koje žene rade na tjednoj bazi, a muškarci, pa, gotovo nikad.

Ipak, jedan muškarac ne priznaje da je njima baš sve to jednostavnije. "Nemoj tako, pa svaki tjedan čupam obrve da ne dobijem monobrow.

Brijati se trebaš ili svaka 3 dana ili se zapustit. Ako si malo dlakaviji moraš se nekako kontrolirat da ne izgledaš kao čimpanza. A ovo za spremanje, da, u 5 minuta sam iz kreveta do ulaznih vrata stana."

Jedna od korisnica istaknula je i problem sigurnosti žena:

"Muškarci mogu hodati po danu ili mraku po osamljenim osamljenim dijelovima grada sa slušalicama u ušima." Javili su se i neki muškarci s odgovorom na postavljeno pitanje, a kao glavni razlog svoje zavisti prema ženama navode prilaženje i udvaranje - tvrde kako je nježnijem spolu to jednostavnije.

"Traženje cure je muškarcima kao da idu na intervju za posao. Traženje dečka ženama je kao odlazak u restoran i biranje s menija", opisao je jedan korisnik.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:22