StoryEditor
adriana popović

Hrvatica osvaja modni svijetu u SAD-u: Radim i po 12 sati

Piše desk  /  16.09.2022., 07:22h

Hrvatica Adriana Popović sve je popularnija u američkom modnom svijetu.

Adriana je modna stilistica koja radi na relaciji New York-Miami. Stilizirala je brojne modele koji su pozirali za popularne magazine kao što su Vogue, Harper’s Bazzar, Cosmopolitan... Trenutačno radi na popularnoj reality seriji The Real Housewives of Miami.

U razgovoru za Index.hr ispričala je kako izgleda njezin prosječan radni dan, koji joj je dosad najdraži projekt, kako se razlikuje život u Americi od onoga u Hrvatskoj i mnoge druge zanimljivosti. 

Pa kako izgleda njezin radni dan?

"Dan ovisi o tome na kakvom projektu radim. Nekada su to snimanja naslovnica magazina i kampanja, a nekada osobna kupnja s klijentom. Sve počinje osmišljavanjem i nabavom odjeće, a završi u studiju ili na crvenom tepihu. Svaki projekt je drugačiji i zanimljiv na svoj način", govori Adriana. 

Cilj joj je uvijek, neovisno o tome jesu li u pitanju modeli ili privatni klijenti, udovoljiti njihovim željama, ali i složiti odličan outfit.

"U mom poslu se uvijek prate želje klijenata te umjetnički pravac, radilo se o modnom magazinu ili privatnom klijentu. Naravno, uz moju preporuku i stajling nastojimo donijeti odluku kojom je zadovoljan i klijent", kaže. 

Ova Hrvatica može se pohvaliti objavama svojih radova u svjetskim časopisima kao što su Vogue, Harper’s Bazzar, Elle, Cosmopolitan, Glamour i Grazia. 

"Do sada moj rad je objavljen u svim prestižnim modnim magazinima, ali nadam se većoj suradnji s Vogue magazinom, pa čak i naslovnici. To je jedan od ciljeva moje karijere", otkriva. Upravo za Vogue je napravila svoj dosad najdraži projekt. 

"Susrećem se s jako puno zanimljivih projekata, jedan od dražih mi je snimanje editorijala za Vogue sa slavnom Latino pjevačicom Niki Nicole. Također bih izdvojila snimanje kampanje za brend Stuart Weitzman, koje se održalo na pješčanoj plaži u Palm Beachu. Iako set traje i po 12 sati na takvim lokacijama, nije teško, pogotovo kada kasnije vidite ishod i billboarde sa svojim radom", rekla je. 

Zbog svog posla imala je priliku upoznati mnoge celebrityje. Otkrila nam je tko ju je od njih zadivio.

"Često se susrećem sa slavnim osobama kao što su Victoria's Secret top modeli, mnogo Latino izvođača na području Miamija, ali bih ipak izdvojila snimanje naslovnice magazina Retreat koje se održalo u New Yorku s Nicky Hilton, koja me osvojila svojom profesionalnošću i divnim karakterom", ispričala je. Želja joj je, kaže, surađivati s modnim ikonama kao što su Naomi Campbell i Kate Moss.

Mnogo je prednosti u njezinom poslu u Americi, ali postoji i jedna mana.

"Mnogo je prednosti u mom području posla: velik izbor modnih brendova te suradnika kao što su fotografi, make-up umjetnici itd. Također, New York je jedna od najvećih svjetskih modnih metropola gdje trendovi počinju i jako sam zahvalna što imam mogućnost raditi na ovom području. Kao manu bih navela veliku konkurenciju, ali to je samo još jedan od poticaja za uspješniji rad", kaže nam Adriana. 

Na njezin inozemni poslovni uspjeh jako su ponosi njezini prijatelji i obitelj, ali i ona sama.

"Ponosna sam jer sam upornim trudom ostvarila poslovne prilike i kontinuirano napredujem, a iznimno sam zadovoljna jer radim ono što mi predstavlja užitak", kaže sretno udana Adriana.

A kako je uopće došlo do toga da se Adriana preseli u Ameriku i tamo započne s karijerom modnog stilista?

"Imam rodbinu u New Yorku koju sam redovito posjećivala i tako se rodila ljubav prema Americi, u koju sam se na kraju preselila da bih pohađala poznatu modnu školu Marangoni", rekla je. U Hrvatsku često dolazi, a najviše joj nedostaju obitelj i prijatelji.

Život u Hrvatskoj, kaže, ne može se usporediti s onim u Americi.

"Neusporedivo! Sve ima svoje mane i prednosti. Smatram da je Amerika zemlja mogućnosti, dok Hrvatska, nažalost, ne pruža mnogo mogućnosti mladima, a napose u ovom poslu", kaže. 

Za kraj je otkrila razmišlja li o povratku u Hrvatsku.

"Možda u nekoj daljoj budućnosti. S iskustvom koje sam stekla u Americi smatram da bih pridonijela pozitivnom učinku na modnu scenu u Hrvatskoj", rekla je.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:19