StoryEditor
lijepa priča

Hrvat spasio život imamu u Uskoplju, i nakon tri godine traje prijateljstvo

Piše desk  /  21.11.2022., 09:22h

"Ne razmišljajući o svom zdravlju i sebi, pomogao je drugom čovjeku, meni."

Prije skoro tri godine Saudin efendija Lužić, tadašnji imam džemata Bojska-Lužani (općina Uskoplje), doživio je prometnu nesreću u kojoj je vozilom sletio u ledeni Vrbas.

Na svu sreću, tu se našao Mario Oreč, koji je skočio u ledenu vodu i izvukao efendiju iz auta, a potom i iz rijeke. Mario je odrastao u Donjoj Ričici, a od svoje 18. godine živi u Zagrebu. Taj dan je došao na sprovod rođaku i postao heroj.

Nakon ove nesreće Mario i Saudin su ostali u kontaktu, jučer su se ponovno sreli, ali ovaj put puno ljepše i s manje stresa. Odlučili su zajedno sa svojim obiteljima stvarati nove zajedničke uspomene i nastaviti gajiti ovo prijateljstvo.

“11.1.2020. godine smo se upoznali u teškim uvjetima. Tog dana, nakon teške prometne nesreće i teškog stanja u kojem sam se nalazio, Božjom odredbom na kraju tunela ukazala se svjetlost u liku ovog čovjeka.

Ne razmišljajući o svom zdravlju i sebi, pomogao je drugom čovjeku, meni. Danas, nakon skoro tri godine, ponovo se srećemo i zahvaljujemo dragom Bogu na svakom stanju i prijateljstvu koje se izrodilo nakon jedne sudbine koja je zadesila i mene i njega“, objavio je tim povodom Saudin, prenosi centralna.ba.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:41