StoryEditor
kraljica sevdaha

Hanka Paldum: "Ne mogu mirno spavati, strahujem od rata u BiH"

Piše desk  /  05.03.2022., 09:05h
Pjevačica Hanka Paldum u posljednje vrijeme pauzira od nastupa, a iznimno je zabrinuta je zbog ratnih događanja u Ukrajini, jer, kako kaže, sve to itekako utječe na nju.

"Osjeti se težak uzdah iz grudi. Čovjek u cijeloj ovoj situaciji ne može biti pametan i miran, ne zna kako bi se postavio prema svemu ovome što se događa. Mi iz Bosne i Hercegovine još se nismo oporavili od prošlog rata, uvijek smo strepili i iščekivali nešto. Došao nam je i koronavirus, kao uvertira da se može dogoditi nešto većih i težih razmjera. I, evo, sada se nažalost dogodilo ovo s Ukrajinom. Tko zna što će se dogoditi", rekla je za Avaz.

Kraljica sevdaha, kako je brojni nazivaju, dodala je da je optimistična i da se nada da će sve biti dobro, ali i da strahuje da ne dođe do rata u Bosni i Hercegovini te zbog toga ne može mirno spavati.

"Ne mogu mirno spavati. Naravno, svatko normalan strahuje. Nije nam drago kad se netko u kući svađa, trudimo se dovesti sve u red i da sve funkcionira kako treba, da s najbližima nađemo kompromis. A tek u okruženju, gradu i državi da se događaju ratovi... Sve ovo donosi veliki nemir. Nitko ne želi izgubiti majku, oca ili dijete", kazala je Hanka i dodala da smatra da će posljedice rata u Ukrajini biti ozbiljne.

"Posljednje vrijeme je grozno, ako ovo sve ne stane, bit će svega. Ekonomske krize, uništavanje stambenih objekata, državnih institucija. Najgore je to što će biti narušeno zdravlje nedužnih građana, kako psihičko tako i fizičko. Mnogo posljedica sa sobom nose ova ratna događanja, a apsolutno nema potrebe za tim, samo se može više izgubiti nego dobiti. Nedužni stradaju, gube živote, to je strašno", poručila je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:59