StoryEditor
festival vina

Gradonačelnik Mostara podržao prvi ‘Herzegowine fest‘

Piše fena  /  29.05.2023., 12:26h

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić podržao je prvi ‘Herzegowine Fest‘, festival vina koji će održati 15. lipnja u Restoranu ‘Radobolja‘ u Mostaru.

Tim povodom, Kordić je u Gradskoj vijećnici primio Gorana Marića, Karla Kačića i Krešimira Merdžu, članove udruge „Herzegowine“ koje je okupila ljubav prema vinarstvu i želja da pozicioniraju Mostar kao središte vinske regije, priopćeno je iz Grada Mostara.

Grad Mostar je naime pokrovitelj festivala kojeg će pozdravnim govorom otvoriti gradonačelnik Mario Kordić, a koji je istaknuo kako će festival dodatno obogatiti turističku ponudu grada Mostara kao i regije.

Festival je u cijelosti posvećen promociji hercegovačkih, ali i vina iz drugih dijelova BiH, a organizatori su napomenuli kako im je cilj dokazati raznolikost i kvalitetu domaćih sorti vina kao i vinara, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Događaj će okupiti više od četrdeset lokalnih vinara koji će predstaviti više od dvije stotine vinskih etiketa s područja Hercegovine, a sve će upotpuniti i lokalne delicije te vrhunski umjetnički program.

"S obzirom na to da je Grad Mostar kandidiran za nagradu Svjetskog grada vina 2024.m, vjerujemo kako će upravo ovaj događaj doprinijeti kandidaturi i donijeti Gradu Mostaru ovu prestižnu nagradu", zaključeno je u priopćenju Grada Mostara.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:44