StoryEditor
Tarantula Comics Store

Goran Vukoja: Starija publika čita Bonelija, dok se mlađi radije odlučuju za Marvelove stripove

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  18.10.2021., 11:13h
Tarantula Comic Store je dućan koji svojim posjetiteljima nudi šaroliku ponudu stripova. Osim stripova, u svojoj ponudi imaju i gramofonske ploče, kao podsjećanje na dobra stara vremena, ali i niz drugih zanimljivih predmeta. Vlasnik Goran Vukoja u razgovoru za Dnevnik.ba govorio je o dućanu, stripovima.

Tarantula Comics Store ima šaroliku ponudu za ljubitelje stripova. Dućan se nalazi u Mostaru u ulici Kralja Tomislava na broju 51. Pored stripova u Tarantula Comics Store možete pronaći  gramofonske ploče i niz drugih zanimljivih stvari. Ideja o otvaranju dućana je došla kao prirodna posljedica dugogodišnjeg čitanja stripova.

image

Tarantula Comic Store

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

„Uz stripove sam naučio čitati. Dugo vremena, sve do prethodnog rata, to mi je bio omiljeni hobi“, rekao je Goran Vukoja, vlasnik Tarantula Comic Store-a.

Krajem 90- tih godina izdavači stripova u BiH su se ugasili, nakon toga, veli Vukoja, krenuli su se javljati izdavači iz Hrvatske i Srbije. 

image

Tarantula Comic Store

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

Ističe kako je nakon rata krenuo skupljati stripove, nabavljati stripove prijateljima, a kasnije se odlučio otvoriti dućan stripova.  

„Ponuda je bogata, ali se uvijek trudimo nabavljati još više stripova. Stripove nabavljamo iz Hrvatske, Srbije i zemalja iz okruženja”, kazao je Vukoja.

image

Goran Vukoja

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

Pojašnjava kako se stripovi uglavnom dijele na Bonelli talijanske stripove, francusko-belgijske koji su nama najpoznatiji, potom japanske i američke. Također stripovi se dijele na kiosk izdanja i ona kolekcionarska.  

„Stripove uvozimo iz zemalja iz okruženja, s tim da imamo dosta ekskluziva s ostalim izdavačima kojima smo generalni distributeri za Bosnu i Hercegovinu“, rekao je.

image

Tarantula Comic Store

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

Vukoja ističe kako mlađa populacija dosta čita japanske mange i američke super heroje, dok stariji radije čitaju talijanske i francusko-belgijske stripove.

Na pitanje što se najviše prodaje, objašnjava kako nema nešto određeno. Starija publika bira najviše Bonelija i francusko- belgijske stripove, dok mlađi često kupuju Marvela.

“Važno je da mlađa publika čita stripove. Za stariju publiku pretežno preporučujem francusko-belgijske stripove koje imaju dosta ozbiljne tematike, tako da vjerujem kako bi se mojim sugrađanima svidjela neka takva podjela“, rekao je Vukoja. 

image

Tarantula Comic Store

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

Ističe kako nema razlika pri kupovini stripova između muškaraca i žena. 

„Jako mi je drago vidjeti žene koje dolaze kupovati stripove. One redovito biraju najkvalitetnije naslove“, zaključio je Vukoja.

Dnevnik.ba 

03. prosinac 2021 10:51