StoryEditor
bend otkrivenje

Golemac: Najveći naš motivator je sam Isus Krist

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  28.04.2022., 11:57h
Bend Otkrivenje nastao je 2009. godine u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru. Jedna od članica benda, Ana Golemac, u razgovoru za Dnevnik.ba govorila je kako je nastao bend i naziv, novoj pjesmi koju su napisali. Osim toga otkrila nam je kada će objaviti novu pjesmu.

Bend Otkrivenje nastao je 2009. godine  u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru. Bend je nastao iz muškog zbora, a članovi su Marija Perić i Ana Golemac vokali, Renato Perić  i Darijan Glavina gitaristi, Ivan Musa bass gitara i Vjekoslav Majksner klavijaturist. Naziv benda povezan je s posljednjom knjigom u Bibliji.  

Jedna od članica benda Ana Golemac, kazala je kako je pjesma Krist Spasitelj nastala u Nadbiskupijskom centru mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu. 

„Naš član benda, a ujedno i pisac pjesme, Vjekoslav Majksner, napisao je pjesmu Krist Spasitelj. Otkrio mi je kako za napisati pjesmu treba imati nešto u sebi. Pjesma se pisala dvije godine, sve je ovisilo o trenutcima inspiracije“, kazala je Golemac.  

Golemac ističe kako su na jednoj od proba otpjevali i odsvirali pjesmu koja im se u prvom trenutku svidjela.  

Osim Vjekoslava koji je napisao tekst za pjesmu, produkciju su uradili Gabrijel Prusina i Mass Studio.  

„Htjeli smo da pjesma Krist Spasitelj izađe u Velikom tjednu, u planu imamo uraditi spot za pjesmu iduće godine“, rekla je Golemac.  

Pored Vjekoslava u bendu Otkrivenje ima još članova koji pišu autorske pjesme. Bend radi na probama tako da u planu imaju izbaciti novu pjesmu na jesen.  

Duhovna glazba je više popularna u Hrvatskoj nego u Bosni i Hercegovini, te je podignuta na viši standard.  

„Kada na televiziji čujete u Hrvatskoj Božju pobjedu ili Emanuela to su velike koncertne dvorane. U Hrvatskoj je to podignuto na neku razinu, uvijek smo malo zavidni na tome. Voljela bih barem da smo u prilici, kao što je to slučaj u Hrvatskoj, da promičeno duhovnu glazbu u našem društvu“, kazala je Golemac.  

Golemac dodaje kako duhovna glazba na mlade djeluje u pozitivnom smislu, te se dosta njih obratilo slušajući tu glazbu jer “ima nešto u njoj.”  

„Najveći naš motivator je sam Isus Krist. Kada me netko pita što me drži već 13 godina u bendu, odgovorim kako je su to vjera i ljubav prema glazbi. Nikad mi se nije dogodilo da mi je teško doći na sv. misu, da mi je teško otići u neku drugu župu jer animiramo i mise u drugim župama i klanjanjima. Kada nešto voliš i  kada u nešto vjeruješ ta motivacija dolazi iz dana u dan i jednostavno blago onom tko može uživati u talentu pjevanja i sviranja, te da može na ovaj način slaviti“, rekla je Golemac. 

 

Dnevnik.ba 

24. travanj 2024 18:18