StoryEditor
Droite au Coeur

Francuski desničari kreirali aplikaciju za upoznavanje: "Patriotizam nikada nije bio tako romantičan"

Piše desk  /  19.06.2023., 10:19h

Droite au Coeur prva je francuska aplikacija za upoznavanje samo za desničare, namijenjena "patriotima" koji žele zaštititi francuski tradicionalni identitet.

Nova aplikacija za spojeve samo za desničare znak je koliko ekstremno desna ideologija postaje sve popularnija u Francuskoj.

"Patriotizam nikada nije bio tako romantičan" je moto Droite au Coeur, prve francuske platforme za upoznavanje desničara koji žele pronaći partnera na internetu i započeti romansu s "patriotskim" istomišljenicima.

Droite au Coeur, što se može prevesti kao "Direktno u srce", ali na francuskom može se čitati i kao "Desno u srcu", predstavlja se kao platforma za upoznavanje "patriota samaca". Platforma za upoznavanje, koju su utemeljili Stéphanie i Yohan Pawer, ultradesničarski influencer koji promiče "zapadne vrijednosti", pokrenuta je ranije u junu za računare, ali je sada dosutpna i verzija mobilne aplikacije.

Cilj platforme je "povezati žene i muškarce koji su ponosni na našu zemlju i dijele iste vrijednosti", konkretno braniti Francusku i njene kršćanske korijene.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 00:35