StoryEditor
Toma

Film o slavnom boemu ruši sve rekorde, i u BiH se traži karta više

Piše desk  /  15.10.2021., 09:54h
Ako imate bilo koju društvenu mrežu, nije vam mogao promaknuti neki status, tekst ili vijest o filmu Toma Dragana Bjelogrlića, koji posljednjih dana obara sve rekorde gledanosti u regiji

Srpski mediji pišu da je film u prva tri tjedna prikazivanja pogledalo više od pola milijuna ljudi. Oboren je i dnevni rekord s 35 tisuća gledatelja, a za jedan vikend Tomu je u kinima pogledalo 75 tisuća ljudi. Do karte za prikazivanje Tome gotovo je nemoguće doći i u kinima u Bosni i Hercegovini.

U Hrvatskoj još uvijek nije počelo prikazivanje filma koji bi, po svemu sudeći, mogao postati najveći regionalni hit.

Film Toma na IMDb-u ima ocjenu 9.4, a ocijenilo ga je više od pet tisuća gledatelja. Gotovo svi su oduševljeni filmom Dragana Bjelogrlića, u kojemu je slavnog pjevača i boema utjelovio mladi srpski glumac Milan Marić.

Hit film ovih je dana u Srbiji pokrenuo i veliku istragu o piratskim snimkama koje su se pojavile na internetu, a tamošnja policija ozbiljno se bavi osobama koje su film neovlašteno distribuirale na internetu. Piše se i da je jedna osoba uhićena. Nije poznato koliko je ljudi pogledalo piratsku verziju Tome, no srpski mediji prenose da je jedan od najtraženijih pojmova na srpskoj verziji Googlea u posljednjih 48 sati bio upravo film Toma online. Kurir piše da se zbog hakera procjenjuje gubitak veći od milijun eura.

30. rujna ove godine navršilo se 30 godina od smrti Tome Zdravkovića, a mediji u regiji o njemu ovih dana pišu više nego ikada. Tekstovi o Tomi prepuni su anegdota iz njegovog života ispunjenog glazbom, nesretnim ljubavima i porocima.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:29