StoryEditor
putovanja

Evo koje su najpopularnije destinacije za 2022. godinu: Dubrovnik na listi lokacija "u trendu"

Piše desk  /  19.01.2022., 15:42h
Tripadvisor kaže da je Dubai - ribarsko selo iz 20. stoljeća, koje je "procvjetalo" u globalno žarište vrhunskih putovanja u 21. stoljeću - najpopularnija destinacija na svijetu za 2022. godinu. Također, proglašena je lista lokacija "u trendu", na kojoj se našao Dubrovnik.

Putnička platforma je upravo objavila svoje "Travellers' Choice Awards" za 2022. godinu, a iako ultramoderni Dubai zauzima prvo mjesto, to nije jedini kandidat s Bliskog istoka. Ovogodišnja lista se kreće od europskih destinacija do tropskih i pustinjskih izleta.

Na listi najbolje ocijenjenih i najomiljenijih mjesta na Tripadvisoru za 2022. godinu iza Dubaija našli su se: London, Cancun, Bali, Krit, Rim, Cabo San Lucas, Istanbul, Pariz te Hurgada.

"Uvijek popularno mjesto, Dubai se polako uzdiže u rangu 'Tripadvisor Travellers' Choice Awards' u posljednjih nekoliko godina, a sada 2022. preuzima krunu najpopularnije destinacije na svijetu," rekao je Justin Reid, direktor medija, destinacija i putovanja na Tripadvisoru za CNN.

Dubai je opisao kao ultramoderan grad koji ima "sve" - počev od zlatnih plaža, restorana svjetske klase i prekrasnih hotela.

"Pošto se nagrade 'Travellers' Choice Awards' zasnivaju na recenzijama mjesta za odlazak, boravak i stvari koje treba raditi na destinacijama, znači da je destinacija dobila odlične recenzije putnika u svim svojim turističkim sektorima", rekao je Reid.

Kazao je kako se Dubai istaknuo kao omiljeno mjesto turista za putovanja kada im je bilo potrebno malo uzbuđenja.

Za ljude koji žele putovati u Dubai ove godine, pravila za ulazak mogu biti komplicirana i ovise od toga odakle dolazite. Putnici koji dolaze u Dubai iz većine zemalja moraju pokazati negativan PCR test uzet u roku od 72 sata od dolaska, ali to je skraćeno na 48 sati za dolaske s odabranih destinacija.

Također, odabrani su najbolji u kategoriji destinacija "u trendu", a na listi su se našli: Mallorca, Kairo, Rodos, Tulum, Dubrovnik, Ibiza, Natal, Arusha, Goreme i Santorini.

Dnevnik.ba

18. srpanj 2024 03:44