StoryEditor
i jare i pare

Elegantno odjevena djevojka prošetala jarca ulicama Mostara, Sarajeva i Tuzle

Piše desk  /  25.05.2022., 18:28h

Proteklih dana u tri bh. grada - Tuzli, Mostaru i Sarajevu zabilježena je neobična situacija. Elegantno odjevena djevojka na povocu je prošetala jarca glavnim gradskim šetnicama noseći platnenu vrećicu na kojoj je pisalo "KM", što je aludiralo na novac.

Ovim neobičnim potezom izazvala je pažnju svih koji su se zatekli u blizini i koji nisu mogli odoljeti, a da ne naprave fotografije jarca koje su objavljivali i na društvenim mrežama. Pojedini su se i sami uslikali sa umiljatom životinjom, iznenađeni prizorom u centru grada, prenosi Klix.

Uslijedila su brojna pitanja i dileme kao što su: zašto djevojka šeta centrom grada s jarcom na povocu, što se nalazi u vreći koju nosi, da li je riječ o nekom novom trendu, je li jare njen kućni ljubimac i slično.

Međutim, jedna informacija dala je trag onim najznatiželjnijima. Na prslučiću koje je nosio jarac bilo je ispisano "ijareipare.ba", što je mnoge navelo da posjete navedenu web stranicu i saznaju o čemu se zaista radi, vođeni narodnom izrekom da "ne može i jare i pare".

Što god da je cilj kampanje, jedno je sigurno - privukla je željenu pažnju i potaknula interesovanje za istraživanjem, o čemu svjedoče i fotografije s ulica.

Dnevnik.ba

30. studeni 2022 18:56