StoryEditor
Široki Brijeg

Dokumentarcima španjolskih redatelja glavne nagrade MFF-a u Širokom Brijegu

Piše DESK  /  29.08.2021., 11:46h
Dokumentarni filmovi „Posljednja vrpca iz Bosne“ te „Heurtebise“, ostvarenja španjolskih redatelja osvojili su glavne nagradu za dugometražni i kratkometražni dokumentarac 22. Mediteran Film Festivala (MFF) koji je u subotu okončan u Širokom Brijegu.

Glavna nagrada Grand Prix četverodnevnog festivala filma, po objašnjenju stručnog ocjenjivačkog suda koji su činili Tiha Gudac, Dafne Jemeršić i Srđan Šarenac, pripao je redatelju Albertu Soli za dokumentarni film 'Posljednja vrpca'.

Redatelj je uspio na originalan filmski način ispričati emotivno svjedočanstvo o stradanju jedne obitelji i strahotama rata, obrazložio je žiri.

„Španjolski redatelj je svojim nenametljivim autorskim stilom, zadržao vizuru glavne junakinje u prenošenju povijesno relevantnih događaja“, navedeno je u objašnjenju odluke.

Mediteran film festival je nakon prošlogodišnje online platforme ove godine organiziran uživo u Širokome Brijegu, ali i u online formatu.

Stručni žiri za kratkometražni dokumentarni film koji su činili Vuk Perović, Aleta Rajić i Luka Grigg, odlučio je MFF Best Short dodijeliti ostvarenju 'Heurtebise', redatelja Elise Torres i Octavia Guerra iz Španjolske.

Publika je najboljim proglasila film „Moje tijelo“ talijanskog redatelja Michelea Penette.

Na ceremoniji zatvaranja prikazan je kratki dokumentarni film 'Stipe' te kratki igrani film 'Pamet u glavu' koji su nastali na filmskoj radionici MFF School.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 14:17