StoryEditor
Paige Spiranac

Djevojka porijeklom iz Hrvatske proglašena najatraktivnijom na svijetu

Piše desk  /  30.07.2022., 18:06h

Magazin Maxim je nedavno proglasio Paige Spiranac (Špiranac), influensericu i bivšu golfericu, najatraktivnijom ženom svijeta u 2022. godini. Spiranac se u razgovoru za New York Post osvrnula na ovo priznanje.

"Moja karijera je oduvijek išla dobrim tokom, iako su mnogi mislili da neću uspjeti. U ovoj godini doživjela sam brojne pozitivne promjene. Zahvaljujući magazinu Maxim postala sam popularnija, što me mnogo raduje. Isprva nisam mogla vjerovati da sam baš ja proglašen najatraktivnijom. Stalno sam ih pitala jesu li sigurni jer zaista nisam mogla vjerovati", kazala je.

Zatim se pratiteljima zahvalila na podršci koji su joj pružili, a na pitanje na šta je najviše ponosna odgovorila je: "Na to što sam uvijek bila uporna, naročito kada je riječ o poslu."

Spiranac je ranije krasila naslovnice magazina Sports Illustrated i Golf Digest. Prije pet godina započela je suradnju s kompanijom Parsons Xtreme Golf.

U više navrata su je mnogi kritizirali da pokušava "seksualizirati ženski golf", na šta je ona odgovorila da bi svaka žena trebala imati pravo da se osjeća ugodno u vlastitoj koži.

Dnevnik.ba

29. rujan 2023 22:10