StoryEditor
kupres

Deveti Seminar folklora Hrvata u BiH

Piše fena  /  08.05.2023., 09:17h

Nakon trogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom covid 19, Udruga hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava (UHAKUD) u BiH najavljuje svoj, sada već tradicionalni, Seminar folklora Hrvata u BiH na kojem će se obrađivat pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Hercegovine.

Ovogodišnji seminar održat će se na Kupresu, mjesto koje osim izvanrednih uvjeta za edukaciju i učenje nudi i odličan ambijent za odmor, druženje i zabavu, najavljuje organizator.

Seminar će se održati od 17. do 20. kolovoza 2023. godine, stručni voditelj seminara, kao i dosadašnjih godina, bit će prof. Miroslav Šilić.

Kao i prethodnih godina, polaznici će uz ples moći odabrati i druge radionice učenja tradicijskih pjesama i tradicijskih glazbala. Prvenstveno, od vokalnih oblika, ovdje želimo istaknuti učenje gange. Osim toga polaznicima će biti ponuđene radionice: tambura i tradicijska glazbala (diple, lijerica, dvojnice, gusle, šargija, gajde, dude, samica, dangubica i dr.)

Plesna predavanja seminara odvijaju se pod vodstvom istraživača i prezentatora s terena, a ostale oblike teoretskih i praktičnih predavanja vode ugledni profesori, etnomuzikolozi, etnokoreolozi, etnolozi koji svoja znanja i vještine vezane za tradicijsku materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu na poseban način prenose polaznicima seminara.

Organizatori pozivaju zainteresirane ljubitelje tradicijske baštine koji žele naučiti nešto više, proširiti i obnoviti svoje znanje da se prijave na 9. Seminar folklora Hrvata u BiH.

Sve dodatne informacije, kao i obrazac za prijavu, mogu se dobiti putem e-mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook stranice Seminar folklora Hrvata u BiH, te Internet stranice: http://www.uhakud.info.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:58