StoryEditor
pjevačica i glumica

Demi Lovato: "Više nisam nebinarna osoba. Ponovo se osjećam kao žena"

Piše desk  /  03.08.2022., 21:57h

Američka pjevačica i glumica Demi Lovato izjavila je kako se više ne osjeća kao nebinarna osoba te da je ponovo usvojila zamjenicu "ona/njezina".

Demi je, podsjetimo, lani u svibnju izjavila da se nakon "dubokog suočavanja sa samom sobom" ne identificira ni kao muškarac ni kao žena, zatraživši od javnosti da je oslovljavaju s "oni" (they).

Ipak, godinu dana poslije stvari su se promijenile, a pjevačica je u emisiji Spout Podcasta objasnila da je ona "promjenjiva osoba".

"Zapravo sam opet usvojila zamjenicu ona/njezina. Ja sam jako promjenjiva osoba. Prošle godine osjećala sam se kao da su moja muška i ženska energija uravnotežene. Primjerice, kada uđem u javni wc i trebam izabrati muški ili ženski toalet, nisam osjećala da to mogu jer se nisam osjećala nužno kao žensko, ali ni kao muško. Samo sam se osjećala kao čovjek", objasnila je Demi.

Dodala je da je za nju to značila zamjenica "oni" s kojom je tada tražila da je oslovljavaju.

Danas, pjevačica se ponovo osjeća kao žena.

"Odnedavno se osjećam više kao žena, pa sam to ponovno usvojila. Ali mislim da je važno to da niko nije savršen. Svako kad-tad pobrka zamjenice, a pogotovo kad ljudi uče. Sve je u poštovanju", dodala je ona.

"Možda će doći vrijeme kada ću se identificirati kao trans. Ne znam kako to izgleda, ali u ovom trenutku upravo sada, ovako se identificiram i to držim otvorenim i slobodnim. Jednostavno sam fluidna osoba, a to ide i uz moj način izražavanja", dodala je.

Tijekom svog intervjua 2021. godine, Lovato je otkrila i da je panseksualka, a na pitanje voditelja voli li muškarce ili žene, ona je odgovorila da joj je svejedno.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 21:08