StoryEditor
"Mnogih više nema"

Del Boy otkrio koja ga scena iz Mućki najviše rastužuje: "To je svijet kojeg više nema"

Piše desk  /  09.10.2022., 08:24h

David Jason je svima poznatiji kao Derek Del Boy Trotter, glavni lik BBC-jeve humoristične serije Only Fools nad Horses, kod nas prevedene kao Mućke. Jason, danas 82-godišnjak, u svojoj novoj knjizi The Twelve Dels Of Christmas prisjetio se trenutaka iz serije.

The Sun je objavio dijelove Jasonovih izjava iz knjige o pokojnom glumcu Johnu Challisu i specijalnoj epizodi iz 1989. godine naziva The Jolly Boys' Outin. Podsjetimo, Challis je utjelovio Boycieja, trgovca rabljenim automobilima koji je uvijek pušio cigare te se sukobljavao s Del Boyom.

Challis je, inače, umro prošle godine u dobi od 79 godina nakon duge borbe s rakom. Jasonova izjava u knjizi kaže: "To je sekvenca u kojoj svira Everybody's Talkin' od Harryja Nilssona dok glumce vidimo u autobusu. Čarolija serije sažeta je u toj sekvenci: glumačka ekipa postala je društvo prijatelja koje se zabavljalo. Toliko tih ljudi više nije s nama, naravno."

"Danas je toliko dirljivo vidjeti Johna Challisa kako mi ide skinuti šešir da praktički moram zatvoriti oči. To je svijet kojeg više nema", dodao je Jason i ponovio kako ta scena pokazuje kakav je osjećaj bio s ostalim glumcima raditi na seriji. Jason je Challisa opisao kao "džentlmena u pravom smislu te riječi", dodavši kako je bio "divan glumac koji će mnogima nedostajati", prenosi Index magazin.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:58