StoryEditor
hrvatski nogometaš

Dejan Lovren pozvao na bojkot Disneyja zbog njihove najave o povećanju LGBT sadržaja: "Odvratni su"

Piše desk  /  02.04.2022., 20:37h
Disney, jedna je od najvećih svjetskih medijskih i produkcijskih kuća, nedavno je najavila da će povećati zastupljenost LGBT likova, zbog čega je hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren pozvao na bojkot kuće iz čije su radionice izašli neki od najpoznatijih filmova za djecu.

Lovren je na svojim društvenim mrežama pozvao na bojkot Disneyja, objavivši da je i on sam otkazao svoju godišnju pretplatu na taj kanal za djecu.

"Upravo sam otkazao svoju godišnju pretplatu na Disney+. Odvratni su", napisao je i priložio fotografiju kao dokaz da je to učinio.

image

Objava Dejana Lovrena

INSTAGRAM -

Takva odluka hrvatskog reprezentativca stiže nakon što je izvršna direktorica Disneyja Karey Burke prošloga utorka najavila da će poznata kompanija u budućnosti pokušati osigurati da najmanje 50 posto njihovih likova predstavljaju slabo zastupljene skupine, među kojima je i LGBT zajednica .

"Javljam se kao majka dvoje queer djece. Imam jedno transrodno dijete i jedno panseksualno dijete, a također i kao izvršna direktorica Disneyja. Bila sam užasnuta kada sam od kolega saznala da Disney u svojemu sadržaju ima samo 'šačicu' queer glavnih likova i tada sam shvatila da moram nešto učiniti", rekla je Burke u videu objavljenom u utorak. 

Međutim, ta se odluka izvršne direktorice nije svima svidjela pa se uskoro Twitterom počeo širiti hashtag #boycottDisney, kojemu se sada pridružio i hrvatski nogometni reprezentativac.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 20:20