StoryEditor
prati ga 71 milijun ljudi

David Beckham ovoj je ženi ustupio svoj profil na Instagramu, s dobrim razlogom

Piše desk  /  21.03.2022., 10:36h
David Beckham ustupio je svoj profil na Instagramu liječnici Irini, šefici regionalnog perinatalnog centra i dječjoj anesteziologinji, kako bi pokazali trenutne uvjete rada u bolnici u ukrajinskom Harkivu. Beckhama na Instagramu prati 71 milijun ljudi.

Irina je podijelila slike podruma u koji su pacijenti prebačeni nakon početka bombardiranja grada i upoznala pratitelje s liječnicima koji se brinu o novorođenčadi, a pokazala je i uređaje koje je bolnici donirao UNICEF, čiji je Beckham ambasador.

Kako je otkrila, već prvog dana rata trudnice i majke su evakuirane u podrum.

"Bila su to užasna tri sata koja smo proveli zajedno. Nažalost, nismo mogli evakuirati u podrum bebe na intenzivnoj skrbi jer one ovise o uređajima koji im spašavaju živote. Prvi dani bili su najteži. Morali smo naučiti raditi uz bombardiranje i napade", opisala je liječnica Irina.

Dodala je da od početka invazije radi nonstop, jer po cijele dane ne napušta bolnicu.

"Ne radim samo kao šefica odjela nego radim i kao pedijatrijska anesteziologinja. Istovarujem dostavljeni teret, radim na logistici i pružam pacijentima emocionalnu podršku", ispričala je.

Pratiteljima je predstavila Janu i njenog sina Mihajla.

"Drugog dana rata rođen je s problemima s disanjem. Sad mu je bolje. No njihova obiteljska kuća je uništena i nemaju se gdje vratiti", ispričala je i dodala da je UNICEF bolnici donirao potrebne materijale i uređaje, poput generatora kisika.

"Vjerojatno riskiramo svoje živote, no ne razmišljamo o tome. Volimo svoj posao. Doktori i sestre u ovoj bolnici se brinu i plaču, no nitko od nas neće odustati", poručila je.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:29