StoryEditor
wag

Britanci: Ovo je najpoznatija žena nogometaša u Hrvatskoj

Piše desk  /  04.12.2022., 12:28h

Pred utakmicu s Japanom koja je na rasporedu sutra, hrvatski i svjetski mediji prepuni su priča o hrvatskim nogometašima, ali i njihovim suprugama. Britanski The Sun prije nekoliko dana je objavio listu najpopularnijih hrvatskih WAGsica i o svakoj su napisali ponešto.

WAG označava izraz "wives and girlfriends", odnosno žene i djevojke popularnih sportaša, a najviše se koristi za djevojke i supruge nogometaša koji igraju na visokom nivou i u reprezentacijama.

The Sun navodi da je najpopularnija hrvatska WAGsica Izabel Kovačić, supruga Matea Kovačića. To potvrđuje i njezin Instagram na kojemu je prati više od 400 tisuća ljudi. Više pratitelja od Izabel Kovačić ima samo Raquel Mauri, supruga Ivana Rakitića, ali je ona izuzeta s liste budući da se Raketa oprostio od reprezentacije, prenosi Index magazin.

The Sun je na prvo mjestoliste hrvatskih WAGsica zasluženo stavio Izabel Kovačić, koju poznaju i iz britanskih nogometnih krugova, budući da Kovačić već neko vrijeme igra u Engleskoj.

"Izabel, najistaknutija od svih hrvatskih Wags, supruga je veznog asa Chelseaja Matea Kovačića. Slična Shakiri zbog svojih plavih kovrčavih uvojaka, nekada je bila supermodel, a sada je modna dizajnerica. Posao je pokrenula sa starijom sestrom, Ivanom Lučić", navodi The Sun.

Izabel i Mateo Kovačić upoznali su se kao srednjoškolci u crkvi u Sesvetskim Selima. Mateo je bio ministrant, a Izabel je pjevala u crkvenom zboru Lillium. 2017. godine vjenčali su se u istoj toj župi Antuna Padovanskog, a Izabel je htjela da im na vjenčanju pjevaju članovi njenog bivšeg zbora.

Službeno su u vezi od 2010. godine, a Mateo se jednom prilikom prisjetio njihovih početaka objavivši fotografiju na Instagramu. "Od 2010., ljubav mog života", napisao je uz njihovu, tad deset godina staru fotografiju.

Izabel je s Mateom bila tijekom svake veće odluke u karijeri. Kad je zaigrao za Inter, s njim je otišla u Milano, a nakon potpisivanja ugovora s Realom, s mladim nogometašem se preselila u Madrid. Pratila ga je i na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Danas, kad Mateo igra za Chelsea, žive na relaciji London - Zagreb. 2020. godine dobili su sina Ivana. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:46