StoryEditor
Predsjednica Fbih

Bradara podržala prvi ‘Herzegowine fest‘, festival vina u Mostaru

Piše fena  /  17.05.2023., 14:35h

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara podržala je prvi „Herzegowine fest“, festival vina koji će se održati 15. lipnja u Mostaru.

Tim povodom u posjet je primila Gorana Marića, Karla Kačića i Krešimira Merdžu, članove udruge „Herzegowine“ koje je okupila ljubav prema vinarstvu i želja da pozicioniraju Mostar u središte veće, vinske regije.

- Zadovoljstvo mi je bilo upoznati se s dijelom ponude vinara koje ova udruga promovira, a koja može i treba biti na ponos svima nama kao odličan brend, izvozni potencijal ali i značajna gospodarska grana. Bit će mi zadovoljstvo podržati njihov rad - kazala je predsjednica Bradara.

Festival će biti posvećen promociji hercegovačkih, ali i vina iz drugih dijelova BiH, a organizatori su istaknuli kako im je cilj dokazati raznolikost i kvalitetu domaćih sorti i vinara, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Događaj će okupiti više od četrdeset lokalnih vinara koji će predstaviti preko dvije stotine vinskih etiketa s područja Hercegovine. Sve će upotpuniti i lokalne delicije te vrhunski glazbeni, kao i umjetnički program.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:59