StoryEditor

Baby Lasanga popbjednik Dore - predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj

Piše desk  /  26.02.2024., 09:39h

Baby Lasagna pobijedio je u nedjelju navečer na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije Dora pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" i predstavljat će Hrvatsku u svibnju na Eurosongu u švedskom Malmöu.

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. prema glasovima publike, a pjesma "Rim Tim Tagi Dim" osvojila je ukupno 321 bod, od čega čak 247 od glasova publike. Autor i izvođač pjesme, pravoga imena Marko Purišić, nastupio je uz dvoje plesača odjeven u kostim na kojemu se ističu veliki napuhani rukavi, dok je scenografijom dominirala vatra, prenosi Direktno.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, Dora, prvi je put umjesto u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji održan u studiju Anton Marti, u zgradi Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju, gdje se u finalnoj večeri predstavilo 16 izvođača. Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, pobjedniku su uručili Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle, članovi grupe Let 3. 

O najboljima u polufinalnim večerima odlučivali su isključivo gledatelji televotingom (SMS i pozivi), a u finalu podjednako glasovi ocjenjivačkih sudova i glasovi gledatelja. Uz četiri hrvatska žirija iz HRT-ovih centara: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ove su godine o pobjedniku odlučivala i četiri međunarodna žirija iz država sudionica Eurovizije - Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda.

Očekivana pobjeda

Svaki ocjenjivački sud imao je tri člana, a činili su ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti. Drugo mjesto zauzeo je Vinko s pjesmom "Lying Eyes" koja je osvojila ukupno 82 boda, dok je na trećem mjestu pjesma "Babaroga" grupe Let 3 sa 79 bodova.

Nakon prebrojavanja glasova i odbrojavanja od posljednjeg prema prvoplasiranom, situacija je okončana očekivanom i uvjerljivom pobjedom Baby Lasagnom koji je od publike dobio maksimalnih 321 bod.

Marko Purišić je pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku u Malmou u svibnju na ovogodišnjem Eurosongu. Osvojio je 10 puta više glasova publike od svog najbližeg konkurenta Vinka. 

Glasovi žirija Baby Lasagni

Nakon glasanja publike i zabavnog programa, uslijedili su glasovi žirija, Baby Lasagna je izdominirao preko svih osam gradova koji su redom donijeli svoje bodove u stilu Eurosonga.

Nastupili su i gosti iz stranih zemalja, a bodove su podijelili na sljedeći način. Gotovi svi su dali 12 bodova Baby Lasagni,osim talijanske i ukrajinske delegacije koja je s 12 bodova nagradila Vinka. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:42