StoryEditor
R‘Bonney Gabriel

Amerikanka postala nova Miss Universe

Piše desk  /  15.01.2023., 09:22h

Amerikanka R‘Bonney Gabriel nova je Miss Universe. Prvom pratiljom okrunjena je Amanda Dudamel iz Venezuele, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

R'Bonney Gabriel rođena je u Houstonu 1994. godine.

R'Bonney Gabriel ušla je u povijest u prosincu 2021. kao prva Amerikanka filipinskog podrijetla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.

"Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Htio je sam sebi utrti put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka", rekla je lokalnoj podružnici ABC-ja KTRK-TV u listopadu 2022.

Gabriel je modna dizajnerica, model i instruktorica šivanja. Stekla je diplomu prvostupnika modnog dizajna na Sveučilištu North Texas.

Nova Miss Universe je također izvršna direktorica vlastite održive linije odjeće. Prema njezinoj službenoj biografiji, njezina je "misija da žene i mlade djevojke vide sebe u njoj i osjećaju se nadahnuto da osvoje svoje ciljeve tako što će priznati ono što jesu."

Hrvatska predstavnica Arijana Podgajski nije ušla u prvih 16.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:02