StoryEditor
brazil

92-godišnjakinja i 78-godišnjak stali na ludi kamen

Piše desk  /  24.08.2022., 07:32h

Maria Gentil (92) i Sebastião Valim (78) vjenčali su se u emotivnoj katoličkoj ceremoniji krajem srpnja. Zajednica ovih starijih ljudi dokaz je da nikada nije kasno živjeti priču o pravoj ljubavi.

Njih dvoje žive u domu za starije osobe u Caçu, na jugozapadu Goiása u središnjem Brazilu. Tamo su se upoznali i prije otprilike četiri mjeseca započeli vezu. Stariji se par zaljubio i želio zajedno živjeti. Prvo su se, međutim, željeli vjenčati i primiti Božji blagoslov.

Općinski socijalni radnici organizirali su skromnu svečanost i uključili sve ono o čemu mladenci mogu sanjati za ovaj veliki dan: cvjetne dekoracije, djeverušu, prstenje te lijepu haljinu i buket za mladenku.

Lokalni svećenik vlč. Adilson Machado iz župe Presvetog Srca Isusova bio je pozvan na proslavu vjenčanja, kojem su nazočili štićenici doma za starije osobe, kao i prijatelji i rođaci mladenke i mladoženje. Svi su bili dirnuti ljubavlju između Marije i Sebastiãoa.

Općina Caçu, kako piše aleteia.org, objavila je fotografije vjenčanja, a slike su postigle veliki uspjeh. „Nikad nije kasno za ljubav. Bog vas blagoslovio“, objavila je jedna žena. Drugi korisnik interneta ih je bodrio: „Živjela ljubav!“, prenosi nedjelja.ba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:48