Article_Top_970x250

SMRZAVANJE MOZGA Kako je Izetbegović shvatio da je Ćesir „napao kameru“?

osvrt

SMRZAVANJE MOZGA Kako je Izetbegović shvatio da je Ćesir „napao kameru“?

tra 01, 2019

Piše: Jurica Gudelj

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Bakir Izetbegović ne prestaje nas „prosvjetljivati“. Tako smo tijekom vikenda saznali da je Huso Ćesir napao kameru a ne novinara. Hoćemo li uskoro tako „saznati“ i da nisu mudžahedini sjekli glave zarobljenicima, nego sablje?

Huso Ćesir je napao kameru, a ne čovjeka, rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović pravdajući svoga stranačkog kolegu, predsjednika OO SDA Novi Grad Sarajevo koji je napao novinara portala Zurnal.info Adija Kebu.

Da je Izetbegović ovo izjavio danas, mislili bismo da je riječ o dobroj prvotravanjskoj šali. Ali, predsjednik SDA ovo je rekao tijekom vikenda, dakle tijekom mjeseca ožujka. I ne, nije se šalio.

U Bosni i Hercegovini smo naviknuti na sve i svašta, ali periodično čujemo neke izjave i vidimo neke poteze koji izazivaju „smrzavanje mozga“. Upravo u tu kategoriju  spada i posljednja izjava kojom Izetbegović pravda nasilnika Ćesira.

Možemo li očekivati da sljedeće izjavi kako „nisu mudžahedini sjekli glave zarobljenim Srbima i Hrvatima, nego su to činile sablje“?

Vrhunac je to cinizma čelnika SDA, koji ipak i puno toga otkriva.

Ako toj izjavi dodamo i onu koju je prošloga tjedna dao potpredsjednik SDA Asim Sarajlić koji je posredno potvrdio kako su Željka Komšića ipak u Predsjedništvo izabrali Bošnjaci („Ni SDA nije birala tko će biti dio HNS-a…“), ali i pohvale Izetbegovića na račun ministra Mektića zbog njegove uloge u montiranju „afere selefije“, onda postaje jasno da iza većine političkih spletki koje ovu zemlju vode u propast zapravo stoji SDA.

Naime, neće SDA nekoga smijeniti zato što napada novinare. Neće se postidjeti zbog toga što Hrvatima nameću političke predstavnike, niti će se zacrveniti zbog montiranja optužbi na račun Republike Hrvatske za poticanje terorizma. Kao da je hrvatska naselila vehabije po BiH, a ne upravo SDA obitelji Izetbetović (zanimljivo, više nitko ne govori ni o paradžematima ni o paradžematlijama…).

Ne, SDA će na tim nebulozama pokušati ostvariti političku dobit. Ta dobit je uskostranačka, čak osobna, a sasvim suprotna državnim interesima. No, na to se ni Izetbegović ni SDA neće ni osvrnuti.

Kao što su brojni ratni kadrovi bošnjačke ARBiH kasnije nagrađeni za svoja nedjela, tako se i mirnodopski kadrovi nagrađuju za odanost stranci.

Nema tu ničega osim koristoljublja. Ćesir je poznat kao SDA-ov tajkun i taj posao očito obavlja jako dobro, čim ga i sam Izetbegović štiti.

Već duže vremena se upozorava kako SDA samo verbalno „brani Bosnu“ dok u praksi čini sve da je sruši kako bi na njenim ruševinama krenula s izgradnjom bošnjačke nacionalne države, u prvoj fazi unitarnog entiteta s bošnjačkom dominacijom na teritoriju današnje FBiH.

U tom je SDA jedino dosljedna: BiH kao država u svemu jednakopravnih konstitutivnih naroda u kojoj zakoni jednako vrijede za svakog pojedinca jednostavno nije interes okosnice bošnjačke politike u BiH.

U tom procesu spremno se tolerirati sve i svašta, pa i „napad na kameru“. Važna je samo odanost princu Izetbegoviću. I to je to. Tko je odan, gleda mu se kroz prste. Tko nije, za njega mjesta na teritoriju pod kontrolom SDA jednostavno nema.

To zna i Huso Ćesir i zbog toga je bez posljedica mogao do mile volje „napadati kameru“.

Sreća pa „kameru nije napao“ netko Čovićev ili Dodikov, Sarajevo bi nas ugušilo praznim moraliziranjem.

Dnevnik.ba

Tagovi: