Article_Top_970x250

SDA je otišla korak dalje – ratom i terorom prijete cijeloj Europi

"lančana reakcija"

SDA je otišla korak dalje – ratom i terorom prijete cijeloj Europi

tra 13, 2021

Piše: Jurica Gudelj

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ako će netko razmišljati o „mirnom razlazu u BiH“, SDA kaže kako će ona povesti rat ne samo protiv Srba i Hrvata u BiH, nego i protiv Hrvatske i Srbije te eventualno Crne Gore. To pak onda znači i protiv NATO-a, čije su Hrvatska i Crna Gora članice, kao i protiv zemlje članice Europske unije. Istovremeno, „lančana reakcija“ kojom prijete Europi zlokobno podsjeća na slične prijetnje koje su izgovarali čelnici islamističkih terorističkih organizacija koji su svoje prijetnje nebrojeno puta do sada o ostvarili upravo na europskom tlu.

Što više gubi tlo pod nogama najvažnija bošnjačka politička stranka  - SDA – postaje sve ratobornija. Tako su ovih dana otišli korak dalje od kontinuiranih prijetnji ratom svojim prvim susjedima Srbima i Hrvatima te su ratom i terorom zaprijetili cijeloj Europi! Upravo u skladu sa svojim povijesnim naslijeđem u kojem se i terorizam smatra validnom metodom borbe za političke ciljeve.

Naime, nakon što je u javnost došla informacija o tomu kako si sve više i više zapadnih političara postavlja potpuno legitimno pitanje -  je li moguć mirni raspad BiH, iz SDA su nedvosmisleno poručili Europi kako to pitanje ne smiju čak ni postavljati te kako bi zbog tog cijela Europa mogla trpjeti posljedice. Nije teško pretpostaviti kakvim točno posljedicama prijeti stranka Bakira Izetbegovića. Tako SDA prijeti istoj onoj Europi čijim dijelom tvrdi da želi postati.

„Političari u Europskoj uniji koji, eventualno, žele zagovarati temu o 'mirnom razlazu BiH' i promjeni državnih granica na Zapadnom Balkanu, moraju biti svjesni da do toga nikada neće doći, a jedina posljedica mogli bi biti ratovi u regiji, te lančanom reakcijom i u cijeloj Europi. Zbog toga im je najpametnije da o toj temi uopće ne razgovaraju, niti da pomišljaju da riječi 'razlaz' i 'promjena granica' uopće spominju kada govore o Bosni i Hercegovini. Od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine tražimo da sve osobe za koje se potvrdi da su na bilo koji način sudjelovale u kreiranju ove teme u EU institucijama proglasi nepoželjnim osobama i zabrani im ulazak u našu zemlju. Od institucija Europske unije, država članica EU, a naročito od članica Kvinte očekujemo da se jasno i nedvosmisleno odrede i zaustave bilo kakve inicijative i razgovore na ovu temu", priopćila je SDA ne trepnuvši.

Dakle, ako će netko razmišljati o „mirnom razlazu u BiH“, SDA kaže kako će ona povesti rat ne samo protiv Srba i Hrvata u BiH, nego i protiv Hrvatske i Srbije te eventualno Crne Gore. To pak onda znači i protiv NATO-a, čije su Hrvatska i Crna Gora članice, kao i protiv zemlje članice Europske unije. Istovremeno, „lančana reakcija“ kojom prijete Europi zlokobno podsjeća na slične prijetnje koje su izgovarali čelnici islamističkih terorističkih organizacija koji su svoje prijetnje nebrojeno puta do sada o ostvarili upravo na europskom tlu.

Da SDA i misli ono što govori nitko ne treba sumnjati. Sjetimo se samo sudbine Joze Leutara koji je ubijen po nalogu upravo tadašnjeg vrha SDA. Atentat na Leutara dogodio su u režiji privatne obavještajne službe SDA – AID-a, a isti ljudi danas vode državnu Obavještajno sigurnosnu agenciju (OSA). Sjetimo se i nešto ranijeg terorističkog napada u Mostaru, pa nikad rasvijetljenih ubojstava brojnih hrvatskih povratnika u središnjoj Bosni, kao i brojnih drugih slučajeva koji su se događali diljem BiH. Sjetimo i veza SDA s bliskoistočnim režimima koji podržavaju terorističke organizacije, poput Irana, Saudijske Arabije ili Katara. Bisera Turković nije 15 dana po Bliskom Istoku provela kako bi Bošnjacima donijela samo tone datulja za ramazan, niti je tamo mogla predstavljati bilo kakve interese BiH jer takvi interesi ni ne postoje. Također, ne smije se zaboraviti da je upravo osnivač SDA Alija Izetbegović tijekom devedesetih vršio smotre mudžahedina, prethodnika Al Qaede i ISIL-a, koji su se u redovima Armije BiH borili protiv Srba i Hrvata tijekom rata.

Ono što se manje primjećuje i što dodatno na zlokoban način oslikava SDA je činjenica da su grafiti „SDA“ ispisivani na doslovno svim okrvavljenim katoličkim i pravoslavnim bogomoljama tijekom posljednjega rata. To je redovito bio doslovni  potpis „izvođača radova“ na uništavanju kršćanskih sakralnih objekata.

Stoga kad danas SDA prijeti „lančanom reakcijom“ cijeloj Europi, tu prijetnju bi Europa trebala shvatiti vrlo ozbiljno jer SDA je svoju prijetnju uistinu spremna i provesti. Prijetnje terorom i ratom ni u kojem slučaju ne treba ignorirati.

Prema onima kojima su prijetnje ratom i terorom sredstvo ostvarivanja partikularnih političkih ciljeva treba se ponašati onako kako zaslužuju, a to nije podlijeganje njihovu pritisku.

Dnevnik.ba