StoryEditor
od hobija do posla

Selma Hujdur stoji iza brenda Shmizla Art: Sve što se radi s ljubavlju naposljetku daje rezultate

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  01.09.2021., 10:27h
Selma Hujdur je mlada kreativka iz Mostara koja se bavi ukrašavanjem posuđa. U razgovoru s Dnevnik.ba govori o nastajanju njezinog brenda, željama kupaca, aktualnostima u oslikavanju posuđa i drugim temama.

Kako ste došli na ideju baviti se oslikavanjem posuđa?

Na ideju sam došla tako što sam željela da poklonim nešto unikatno jednoj bliskoj osobi i na internetu sam vidjela ručno oslikane šoljice i tog trenutka sam pomislila kako bih i sama mogla tako nešto raditi. Već nakon prvog rada, zaljubila sam se i shvatila da je to ono čime se želim baviti. 

Kada ste otkrili da imate dar za crtanje?

 Vrlo rano, još u prvom osnovne. Dolazim iz porodice u kojoj je umjetnost bitan faktor, tako da sam još kao dijete jako dobro slikala. Mislim da su geni krivi za sve ovo. 

Što je najteže za oslikati?

Neravne i male predmete.

Radite li narudžbe po željama kupaca?

Većina mojih narudžbi je personalizirana, sve radim po željama svojih klijenata, pored motiva, teksta i boje, kupac bira i model i veličinu određenog komada. Nekada su to tekstovi omiljenih pjesama, nekada motivirajuće poruke ili slike. Trudim se da sve bude jedinstveno. 

Što je sada aktualno za oslikavanje?

Mislim da tufnice još uvijek drže rekord, bezvremenski print, jako popularno ove sezone a vrlo vjerojatno i sljedeće. 

Jeste li imali podršku svojih bližnjih kada ste pokretali vlastiti posao? 

Muž mi je najveća podrška u svemu što radim, definitivno, on je bio uvijek tu za mene. I kada su svi ostali sumnjali, on je bio taj koji je od početka vjerovao u mene.

Koliko vremena je potrebno izdvojiti za izradu jednog proizvoda? 

Ovisi o čemu se radi, ako su neki komplikovaniji motivi, potrebno je duže vremena. Otprilike nekih 2 do 3 dana. 

Ono što često pitamo kreativce je li ovakav posao isplativ i je li vrijedan truda u Mostaru?

Mislim da sve što se radi s ljubavlju i čemu se posveti puno vremena i truda, daje rezultate. Jasno je vidljivo i ljudi prepoznaju koliko ljubavi ja unosim i sve ovo i isplati se. Što se tiče zarade, ona varira, naravno, ipak smo mi država koja treba preći ogroman put da bi ručni rad dobio na svojoj istinskoj vrijednosti. Mogu reći da je zadovoljavajuće ali da uvijek može bolje. 

Postoji li mogućnost da vidimo Vaše proizvoda na nekim izložbama?

Upravo planiramo kreativni sajam koji će se održati u Mostaru, više informacija moći ćete naći na mom Instagram i facebook profilu. 

Imate li u planu oslikavati nešto drugo, osim posuđa?

Mnogo čega se tu kuha,planiram ubaciti i neke novitete ali sam bazirana na posuđe, ipak je to početna ideja i ne bih se previše odmicala od nje. 

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 03:57