Article_Top_970x250

Zvijezda HNL-a: "Istina je, zvali su me iz BiH, ali nije bilo dileme za koga ću nastupiti"

kristijan lovrić

Zvijezda HNL-a: "Istina je, zvali su me iz BiH, ali nije bilo dileme za koga ću nastupiti"

tra 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Matija Habljak/PIXSELL

Ofenzivac Gorice Kristijan Lovrić (25) je otkrio da je postojao poziv da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali da za njega nije bilo dileme da zaigra za Hrvatsku, državu u kojoj je i rođen.

Lovrić je nedavno debitirao za Vatrene u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u utakmici protiv Malte pa je tako propala bilo kakva šansa da nastupi za Zmajeve u budućnosti.

"Točno je da su me zvali. Bilo je kontakta budući da je moj otac iz Bosne i Hercegovine i logičan slijed je bio otići tamo jer znamo kakva je konkurencija u Hrvatskoj. Međutim, srce kuca za Hrvatsku, što se zna. Svakom igraču koji je rođen u Hrvatskoj je san da igra za Hrvatsku", rekao je Lovrić u podcastu "Utakmicu po utakmicu".

Lovrić ističe da za njega nije bilo dileme pri odluci da obuče dres Hrvatske.

"To je najsvetiji dres za sve igrače, za mene sigurno i kada je uslijedio poziv više nije bilo nikakve dileme za koga ću se odlučiti. Iz BiH su bili korektni, htjeli su me, ali Hrvatska je Hrvatska, viceprvak svijeta. Puno zdravije je biti u ovakvom okruženju, trebaš se nametati u jakoj konkurenciji i smatram da je puno bolje da se možeš boriti za nešto", poručio je Lovrić.

Inače, 25-godišnjak nogometaš je ove sezone u 1. HNL odigrao 22 utakmice, postigao 15 pogodaka i ima pet asistencija, te je na drugom mjestu ljestvice najboljih strijelaca iza Osijekovog Miereza.

Dnevnik.ba