Article_Top_970x250

Župa Humac proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika

sv. Antun Padovanski

Župa Humac proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika

lip 13, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Svake godine 13. lipnja, župa i samostan Humac obilježavaju svetkovinu Svetog Ante na kojoj se okuplja veliki broj vjernika i hodočasnika iz cijele BiH i susjedne Republike Hrvatske.

Župa Humac danas je proslavila nebeskog zaštitnika župe, crkve i samostana sv. Antuna Padovanskog.

Na sam blagdan svetog Ante na Humcu okupilo se mnoštvo vjernika kako bi proslavili blagdan ovog sveca svega svijeta, javlja Radio Ljubuški.

Podsjećamo, tradicionalno, svake godine 13. lipnja, župa i samostan Humac obilježavaju svetkovinu Svetog Ante na kojoj se okuplja veliki broj vjernika i hodočasnika iz cijele BiH i susjedne Republike Hrvatske. Danas, na sam dan proslave, uz svete ispovijedi i mise od ranih jutarnjih sati, svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup

Na početku središnjeg misnog slavlja riječi dobrodošlice biskupu Uziniću i svim vjernicima izrekao je humački gvardijan fra Dario Dodig, a pri kraju misnog slavlja humački župnik fra Ljubo Kurtovič  zahvalio se biskupu Uziniću,, predvoditeljima i predmoliteljima Devetnica, pjevačima, svim vjernicima i hodočasnicima koji su pohodili svetište u proteklih devet dana, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da svetkovina sv. Ante prođe u najboljem redu.

Humački gvardijan fra Dario Dodig na kraju je biskupu Uziniću zahvalivši mu se još jednom na dolasku, uručio prigodne darove.

Pod misom je pjevao Veliki zbor sv. Ante Humac.

Dnevnik.ba

Tagovi: