Article_Top_970x250

Zubčić završio sezonu dobrom vožnjom i nikad boljim konačnim rezultatom

najbolji hrvatski skijaš

Zubčić završio sezonu dobrom vožnjom i nikad boljim konačnim rezultatom

ožu 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Filip Zubčić lovio je u švicarskom Lenzerheideu novi dobar slalomski rezultat kojim bi zaključio sezonu i odradio je solidan posao.

Nakon prve vožnje Zubčić je bio 12. s 1.57 zaostatka za Marcom Schwarzom na prvom mjestu i sekundom zaostatka za trećeplasiranim Pertlom, a na kraju druge 13.

Imao je šansu, ali je nije iskoristio

Sukladno tome, nije bilo isključeno da bi Zubčić u nekom ludom raspletu mogao konkurirati i za postolje, ali ipak nije uspio odvesti toliko dobro u drugoj vožnji. Pobjedu je odnio Manuel Feller. 

U drugoj vožnji mu je na ruku išlo što je dosta vozača izletjelo, a među njima su bili Adrian Pertl, Ramon Zenhausern i Michael Matt, sva trojica bolje plasirani od Zubčića nakon prve vožnje. 

Rezultat karijere za Zubčića

Mali kristalni globus u slalomu je još ranije osvojio Marco Schwarz, a drugo mjesto pripalo je Clementu Noelu. Treći je Švicarac Ramon Zenhausern. 

Hrvatski skijaš je sezonu završio kao ukupno 24. u svjetskom poretku slaloma, što je njegova najbolja slalomska sezona u dosadašnjoj karijeri. Osim toga, Zubčić je ovu sezonu završio kao peti skijaš svijeta, sa 764 osvojena boda, prenosi Index.

Dnevnik.ba