Article_Top_970x250

Zrinjski predstavio novog trenera! Hari Vukas: "Ovo je najveći izazov u mojoj karijeri!"

Novi šef struke HŠK Zrinjski

Zrinjski predstavio novog trenera! Hari Vukas: "Ovo je najveći izazov u mojoj karijeri!"

lip 12, 2019

Piše: Toni Raspudić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

Press konferencija povodom predstavljanja novog trenera

Hrvatski športski klub Zrinjski predstavio je danas novog šefa struke, a nasljednik Blaža Sliškovića bit će 46-godišnji hrvatski trener Hari Vukas.

Na press konferenciji novinarima su se obratili izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski Danko Šulenta te novi trener.

"HŠK Zrinjski ima velike ambicije kao i svake godine tako da niti ove sezone od toga ne odustajemo. U skladu s tim, s obzirom na okolnosti koje su dovele u razlazu s našim dosadašnjim trenerom Blažom Sliškovićem kojem se i ovim putem zahvaljujem na vremenu koje je proveo s nama i uspjesima koje je ostvario. Došli smo u poziciju da smo trebali naći novog čovjeka koji će nastaviti taj rad, ponoviti uspjehe i ako je moguće unaprijediti uspjehe kluba na višu razinu.Vrlo teška zadaća je bila pred nama, puno smo razgovarali, razmišljali i na kraju se odlučili za Harija Vukasa, trenera za kojeg mislim da će odgovoriti našim željama i ambicijama. Spremno je prihvatio izazov znajući što ga ovdje čeka, a to je borba za prvo mjesto, borba za treće pretkolo u kvalifikacijama Europske lige i borba u Kupu BIH - doći što dalje, najmanje do polufinala, mada se nadamo kako ove sezone možemo i do tog trofeja. Hariju, ali i svima nama, jer je ovo zajednički projekt, želim puno sreće i da će ostvariti ciljeve koje smo pred njega postavili!", kazao je Danko Šulenta.

Hari Vukas je istakao kako mu je velika čast što je došao u HŠK Zrinjski.

"Izuzetna čast, nije ovo neka floskula, već stvarno izuzetna čast što ću biti dio ovog velikog kluba, Hrvatskog športskog kluba Zrinjski. Zahvaljujem se Upravi na ukazanom povjerenju. Što se tiče poziva, dogovor je bio u vrlo kratkom vremenu i s moje strane nije bilo nikakvih nedoumica o prihvaćanju ovog posla", započeo je s obraćanjem novi trener Zrinjskog.

Nasljeđivanje Bake Sliškovića

"Stvarno mi je velika čast naslijediti legendarnog Baku. Čovjek je bio tu, napravio sjajne rezultate i sigurno da je pred mnom jedna velika odgovornost, ali ja se nadam kako ću odgovoriti na ovaj izazov. Teško je govoriti o sebi kakav sam trener. Ja znam koje su mi vrline i mane, a vrijeme će najbolje pokazati tko sam i što sam. Dolazim u veliki klub, ne treba ni napominjati što on predstavlja u bh.nogometu, a to je sam vrh, više od ovog ne može. Uspjesi kluba prije mene pokazuju kakva filozofija treba biti. Sigurno da će mi iskustva koja sam imao u proteklim klubovima pomoći. Ovo mi je vjerojatno i najveći izazov u karijeri. Želim napraviti iskorak s klubom i ovo je stvarno veliki izazov za mene. Rad u Hajduku, godina rada u Galatasarayju će mi pomoći ovdje, jer pripremio sam se za stvari koje me čekaju".

Upoznat s bh. nogometom

"Pratio sam u zadnje vrijeme bh. nogomet iako nisam ni slutio ovaj poziv. Zanimalo su me izjave trenera i igrača, natpisi u kojem smjeru ide bh. nogomet. Tako da znam kvalitetu klubova ove lige. Razgovarao sam s Antom Mišom (bivši trener HŠK Zrinjski), koji mi je kazao ono što sam i pretpostavljao - Zrinjski je top razina bh. nogometa. Upoznat sam i s igračkim kadrom kluba, ali naravno da ću ih bolje upoznati na terenu. To je najbolji uvid, bez obzira što čuješ o kome. Znam imena, pozicije, dosta njih i poznajem, ali teren je taj koji će mi dati kompletan dojam. Što se tiče stručnog stožera, s ljudima ću se upoznati na pripremama i sve ćemo fino posložiti."

Igrat ćemo napadački nogomet

"Znamo koje su ambicije kluba i koji su mu uspjesi u prošlosti, tako da je jedan napadački nogomet ono što klub priželjkuje. Najlakše je reći 'igrat ćemo napadački', ali za takvu igru treba imati odgovarajuće mehanizme. Puno je tih segmenata na kojima treba raditi i to je normalno moj posao. Mehanizmi igre kako prebaciti igru na protivničku polovicu, kako raditi fazu napada, kako raditi presing i sve ostalo. Ja naravno imam svoju ideju kako to postići. Imao sam sreću što sam bio u Hajduku s Tudorom i sam, te u Galatasarayu koji su klubovi koji su gajili napadački nogomet te sam navikao na taj način rada."

Hari Vukas je s HŠK Zrinjskim potpisao ugovor na dvije godine, a vrijeme će pokazati je li idealan nasljednik Blaža Sliškovića.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250