Article_Top_970x250

Zlatan Ibrahimović kupio četvrtinu dionica nogometnog kluba

ibra uložio

Zlatan Ibrahimović kupio četvrtinu dionica nogometnog kluba

stu 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Švedska nogometna superzvijezda Zlatan Ibrahimović kupio je švedski prvoligaški klub Hammarby, potvrdio je klub iz Stockholma na svojoj službenoj stranici.

Predstavnici kluba su se s 38-godišnjim nogometašem sastali prošlog tjedna u Los Angelesu, nakon što je američki koncern AEG dio svojih dionica prodao Ibrahimoviću, koji je sada vlasnik skoro četvrtine dionica kluba.

Hammarby je trenutno trećeplasirana ekipa švedskog nogometnog prvenstva i sljedeće sezone će igrati u kvalifikacijama za Europa ligu.

U intervjuu za švedski list Aftonbladet, Ibrahimović je pojasnio da će pomoći Hammarbyju da postane najbolji klub u Skandinaviji. Po njegovom mišljenju, klub ima fantastične navijače i svi bi ga trebali znati.

- Kad bi vidjeli njegov logotip, ljudi bi morali reći: da, to je Hammarby - kazao je Ibrahimović.

Na pitanje hoće li klubu pomoći sa svojim nogometnim znanjem na terenu, slavni nogometaš je odgovorio da se to neće dogoditi.

Ibrahimović je nedvano izjavio na napušta američki klub Los Angeles Galaxy. Na tu vijest najprije su reagirali u italijanskem Milanu, čiji su američki vlasnici napadaču ponuduli suradnju, ali samo ako bude spreman ostati 18 mjeseci. U tom slučaju su spremni za svakih šest mjeseci platiti mu po šest milijuna eura, objavili su talijanski mediji.

Dnevnik.ba